Genoeg te doen met Pasen in Alkmaar - Evenementen, rommelmarkten en kinderboerderijen

Nieuws
Wat is er met Pasen in Alkmaar te doen?
Wat is er met Pasen in Alkmaar te doen? (Foto: Adobe Stock)

ALKMAAR - De Paasdagen breken weer aan en dan is er zoals altijd genoeg te doen in de regio Alkmaar. Kinderboerderijen stellen de stallen weer open voor allerkleinste kinderen, terwijl de rommelmarkten ook her en der plaats vinden. Kortom; ga er na het Paasontbijt op uit, want er is genoeg te doen.

Dat er weer de nodige lammertjes geboren zijn, valt te zien in de kinderboerderijen Jong Leven in Sint Pancras en Kinderboerderij De Beestenboel in Zuid-Scharwoude. Laatstgenoemde kinderboerderij viert eerste Paasdag, zondag 5 april, het Paasfeest van 14.00 tot 17.00 uur aan Potjesdam 2 in Zuid-Scharwoude. Kinderen kunnen eieren zoeken in de onlangs opgeknapte tuin van de boerderij. Verder zijn er spelletjes te doen zoals hoefijzer werpen, is er een kruiwagenrace, schminken, eendjes vangen en kunnen de kinderen knutselen. Ook bij Jong Leven aan het Janspad in Sint Pancras mogen kinderen eerste Paasdag vanaf 14.00 uur eieren zoeken, eieren schilderen en versieren. Alsof dat nog niet genoeg is, brengt de Paashaas een bezoek aan Jong Leven.

Lifestyle

In Koel310 aan Koelmalaan 310 in Alkmaar vindt tweede Paasdag, maandag 6 april, BLiTS plaats. Van 13.00 tot 19.00 uur kunnen bezoekers inspiratie opdoen op het gebied van lifestyle. Zo zijn er diverse stands met hippe accessoires, (vintage) fashion en meubilair, cadeaus voor groot en klein, eten en nog veel meer. Naast deze koopwaren kunnen bezoekers zich ook laten informeren op het gebied van make up, haarstyling en gezond en fit leven. Het podiumprogramma barst van talent uit de regio op het gebied van zang, dans en muziek. Dit alles in een gemoedelijke sfeer met de leukste mensen uit de omgeving. Entree € 4,- , kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Drafbaan

Op drafbaan Alkmaar in de Alkmaarderhout is maandag 6 april de meeting van tweede Paasdag. Deze keer is het ook de opmaat voor de kortebaandraverijen,die op diverse plaatsen in vooral Noord- en Zuid-Holland weer onderdeel zijn van diverse lokale festiviteiten. Daarom geven veel kortebaanbesturen acte de présence op de baan in Alkmaar. Aanvang 13.00 uur. Ook zijn vertegenwoordigers van de kortebaan actief in een speciale koers voor gelegenheidsrijders. Als unicum is er een megasprint in het programma van tien koersen opgenomen, waarin naar voorbeeld van de echte kortebaan telkens twee paarden met elkaar de degens kruisen over een volle ronde van 700 meter. Er treden zestien specifieke kortebaners in het strijdperk in series tussen de overige koersen in.

Naast de grotere evenementen zijn er ook diverse wat kleinere tijdsbestedingen die toch de moeite waard zijn met Pasen. Wat te denken van de Grote Paas-vlooienmarkt in Sportcentrum Waardergolf die tweede Paasdag plaats vindt van 9.30 tot 16.00 uur aan Beukenlaan 1B in Heerhugowaard. Met een aantal kramen van 51 tot 100 kramen is er voor elk wat wils. In de Kooger Kerk van Zuid-Scharwoude klinkt het Paasoratorium van Bach uitgevoerd door Collegium Vocale Camerata. De dienst in de kerk aan Koog 30 in Zuid-Scharwoude begint om 11.30 uur. Entree is gratis.