'We moeten dit jaar groeien als team' - Judith Kuipers kijkt uit naar nieuw seizoen VV Alkmaar

Nieuws
Hhoofdtrainer Judith Kuipers. (Foto: Ronald Gringhuis)
Hhoofdtrainer Judith Kuipers. (Foto: Ronald Gringhuis) rodi.nl

ALKMAAR - VV Alkmaar speelt vrijdag 7 september de eerste wedstrijd van het seizoen 2018/2019 in de Eredivisie Vrouwen. Ditmaal onder begeleiding van hoofdtrainer Judith Kuipers. Een goed moment om kennis te maken.
Bij welke clubs heb je in het verleden gespeeld?
"Ik ben begonnen bij ASV Wartburgia. Daarna ben ik naar FC Utrecht gegaan en vervolgens naar Ter Leede. Inmiddels speel ik weer bij mijn oude club Wartburgia."
Welke clubs heb je onder je hoede gehad?
"Ik ben begonnen als assistent bij Wartburgia D1 en D3. Daarna was ik drie jaar hoofdtrainer van de beloften van Heerenveen en tevens assistent van D1. Toen twee jaar hoofdtrainer bij Ter Leede en nu dus bij VV Alkmaar."
Is er in de eredivisie veel veranderd de afgelopen jaren?
"Sinds mijn Utrecht-periode is er wel veel veranderd. Destijds speelden alle topspelers in de Eredivisie. Deze waren verdeeld over de verschillende clubs in Nederland om zo een evenredige en eerlijke competitie te krijgen. Ook telde de Eredivisie meer clubs."
Waar moet het vrouwenvoetbal nog stappen in maken?
"Zorgen dat er meer geld wordt gestoken in het vrouwenvoetbal. Zodat wordt het nog professioneler en vertrekken de speelsters minder snel naar het buitenland. Het zou fijn zijn als er meer prof clubs mee willen en kunnen doen in de Eredivisie."
Wat zijn je verwachtingen dit seizoen?
"We hebben zeker een jong team. Dit heeft voor- en nadelen. Het voordeel is dat ze nog veel kunnen leren en kunnen groeien binnen een team. Een nadeel kan zijn dat er minder ervaring is binnen een team en dat de meiden fysiek gezien nog moeten groeien. We zullen dit jaar moeten groeien als individu en als team. Het zal dus even duren voordat we op de top van ons kunnen zijn. Neemt niet weg dat ik we een selectie hebben waarmee we goed mee kunnen draaien in de middenmoot."
Vrijdag 7 september speelt VV Alkmaar haar eerste wedstrijd van het seizoen 2018/2019 tegen Achilles’29. De wedstrijd begint om 19.30 uur aan Robonsbosweg 10 in Alkmaar. De entree is vijf euro. Jongeren tot en met 12 jaar en 65 betaalt twee euro.