Informatieavond voor ouders over online gedrag

Nieuws

ALKMAAR - Wat weten ouders nou eigenlijk van het sociale media leven van hun kind? En hoe kunnen ze hun kinderen helpen 'gezond' met media om te gaan? Deze vragen vormen de rode draad van de interactieve 'ouderavond' in ontmoetingscentrum De Sociëteit, maandag 10 december van 19.30 tot 21.00 uur.
Ouders van jongeren weten lang niet altijd wat hun kinderen meemaken op sociale mediakanalen. En laten we wel zijn, dat is ook haast onmogelijk! De meeste ouders maken ook gebruik van Whatsapp, Facebook en soms ook Instagram en Snapchat. Over het algemeen houden jongeren er een andere vorm van communicatie op na dan volwassenen. Daarnaast is het heel handig, maar tevens een enorme verantwoordelijkheid én een risico, om de hele wereld in je handpalm te hebben. Cijfers en ervaring wijzen uit dat de sociale druk, die (a)sociale mediakanalen, teweegbrengen nogal veel doet met jongeren. De actuele sociaal maatschappelijke maatstaaf lijkt lastig na te streven voor jongeren, maar ook volwassenen.
Hoe kunnen ouders een gezonde richting geven aan online gedrag? Dat is een vraag die geregeld naar boven komt. Maandag 10 december organiseert LINK Projecten in samenwerking met stichting Binnenstadscentrum een interactieve thema bijeenkomst over sociale media. In een laagdrempelige quizvorm passeren meerdere onderwerpen, zoals sociale-mediaplatformen, risico’s, sexting en grooming, juridische aspecten en handvatten om daar als ouder mee om te gaan.
Aanmelden voor de thema-avond kan via info@binnenstadscentrum of via WhatsApp (06-54955672). Wie zijn smartphone meeneemt kan meedoen aan de quiz en kansmaken op een leuke prijs.