Langs architectonisch erfgoed

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Langs architectonisch erfgoed 

NOORD - Het gebouwde erfgoed van Amsterdam Noord staat niet bij iedereen op het netvlies. Toch biedt het stadsdeel veel interessante gebouwen en verhalen. Dit is een korte wandeling langs diverse gebouwen uit verschillende periodes in Banne Zuid. De wandelroute laat zien wat een diversiteit de historische architectuur van Banne Zuid te bieden heeft.

De wandelroute komt langs gebouwen uit verschillende periodes, op de kaart is te zien hoe je kan lopen. De route komt langs de kleurrijke huizen van de Buiksloterdijk en de monumentale Krijtmolen d’Admiraal. Vergeet daarbij niet op de bijzondere IJdoornlaanbrug te letten. Vervolgens is het leuk om langs het oude apothekershuisje te lopen richting de Ark van Noord uit de jaren zestig. Daarna gaat de route verder via het groene park en het Zijkanaal I, richting het Concertgemaal. Aan de overkant van het water staat het Paard van Noord. De kraan is zowel een ontmoetingsplaats voor omwonenden als een herkenningspunt en symbool voor de omgeving. De kraan staat symbool voor de opbouw en bedrijvigheid in Amsterdam Noord. Meer informatie over de route en de architectuur is te vinden op daphnebouman.com.

Wandelen is een leuke en gezonde manier om de stad en je wijk te ontdekken. Deze route van in totaal 4,5 km laat zien dat iedere wijk of buurt iets verrassends te bieden heeft en dat je door middel van een wandeling de omgeving op een andere manier ervaart dan wanneer je erdoor heen fietst of rijdt.