Honkbal in Heiloo

Nieuws

EGMOND - HEILOO - Niet iedereen weet dat in Heiloo één van de leukste, stoerste en coolste sporten beoefend kan worden, namelijk honk- en softbal. Kinderen spelen in teamverband, maar zijn zelf als individuele speler ook erg belangrijk. Een aantal Egmondse kinderen heeft de weg naar de Double Stars al gevonden.

Ze leren vangen met een honkbalhandschoen, goed slaan met een knuppel, sliden naar een honk en de tactische regels van het spel. De kinderen moeten zich goed kunnen concentreren op het moment dat ze aan slag staan of in het veld spelen. Daarnaast is het ook handig om snel te kunnen rennen. Naast de sportieve prestaties is Double Stars Heiloo vooral trots op de gezellige sfeer. Spelplezier staat voorop!
Jongens en meisjes van vijf tot en met negen beginnen met Beeball, een vereenvoudigde vorm van honkbal en softbal. Er wordt gespeeld op een veld met drie honken en later met vier honken. Beeball heeft twee verschillende speelniveaus: Beeball Rookie League voor kinderen tot en met zeven jaar en Beeball Major League voor kinderen tot en met negen jaar. Daarna komen de Pupillen (negen tot en met elf jaar), Aspiranten (twaalf tot en met veertien jaar) en Junioren (vijftien tot en met zeventien jaar).
De trainingen zijn inmiddels weer lekker buiten. Jeugd tussen zes en zestien jaar die een keer willen meetrainen op het jeugdveld van Double Stars op de Vennewatersweg in Heiloo zijn op woensdag van 17.00 uur tot 19.00 uur welkom. Er is nog plaats voor nieuwe leden bij de diverse teams. Neem contact op met Milo Berlijn (06-53750890) of stuur een bericht naar: m.berlijn@trainmark.nl
De eerste drie trainingen zijn gratis. Daarna kunnen de kinderen ervoor kiezen om lid te worden van de vereniging. Dan krijgen ze een pak en handschoen in bruikleen en een stoere honkbalpet. Kijk ook op www.doublestars.nl