EK-koorts neemt toe in Akersloot

Algemeen
Oranje wasgoed hangt buiten in de Speenkruidlaan.
Oranje wasgoed hangt buiten in de Speenkruidlaan. (Foto: Yvette van der Does)

AKERSLOOT - In de Speenkruidlaan en op het Pinksterbloempad hebben ze hele hoge EK-koorts en in een tuin achter de Koningsweg treffen we Quint met zijn moeder Eveline en zusje Lis aan in het Oranje.

Eveline, Quint en Lis wonen met uitzicht op de Meervogels, ze komen langzaam in de oranjesfeer. (Foto: Yvette van der Does)

“Dat is wel toeval”, zegt Eveline. “Quint en ik hebben niet expres dezelfde kleur shirtjes aangetrokken, maar volgende week gaan we wel opzettelijk ons best doen om helemaal in de sfeer te komen. Ik kan de eerste wedstrijd van Oranje gelukkig thuis bekijken. Volgende week moet ik wel werken als Nederland speelt. Als het lukt kijk ik die wedstrijden via een livestream. Ik ben niet echt een grote voetbalfanaat en mijn zoontje fietst liever. Toch vinden we het allemaal heel erg leuk als Oranje wint van de Oekraïne. Als dat gebeurt staat het hele land natuurlijk achter ze en gaan wij in Akersloot City los!”

In de Speenkruidlaan hebben ze nu al hoge EK-Koorts. (Foto’s: Yvette van der Does)


Wat ga jij doen als Nederland zondag wint? Waar ga jij de volgende wedstrijd dan kijken? Laat het ons weten, stuur een mail naar redactie.cnb@rodi.nl

Ook lichte verhoging op het Pinksterbloempad.