10 vragen aan Rick Komen

Algemeen
Rick Komen.
Rick Komen. (Foto: aangeleverd)

Antwoord op de vraag van Touda en Latifa: Vind jij dat er voor onze jeugd in Langedijk genoeg aanbod is om ze van de straat te houden?

In Langedijk zijn er veel verenigingen waar je voor kan aanmelden, je kan er dansen, voetballen, volleyballen, schaken. Daarnaast vind ik dat de straat een prima plek is om samen te komen voor de jongeren. Als ze samen ergens willen voetballen of samen naar de Deen (ik kan het niet laten) gaan om een croissantje te halen, moet dat geen probleem zijn. De grens is wat mij betreft veiligheid en ontwikkeling. Daar heeft de gemeente een verantwoordelijkheid. Als het samenkomen de veiligheid raakt is het nodig om er een oplossing voor te vinden. Een manier kan zijn door alternatieven te bieden. Dit moet goed begeleid worden. Ik denk dat er nog ruimte is voor op maat gefaciliteerde plekken en bezigheden. De jongeren zouden zelf kunnen aangeven wat dat kan zijn.

Wie bent u en?

Mijn naam is Rick Komen. Ik ben vader van twee dochters en een zoon. Ik woon op het oude veilingterrein in Noord-Scharwoude met veel plezier. Ik werk voor stichting AKJ, die vertrouwenswerk verzorgt voor iedereen die te maken heeft met de jeugdwet. Daar heb ik jaren gewerkt als vertrouwenspersoon en nu verzorg ik de facilitaire kant en IT voor de stichting.

Van wie bent u dr ien?

Ik ben er ien van Komen. Mijn opa van mijn vaderskant heeft in Langedijk een tankstation gehad tegenover de Koogerkerk en later een Camping in het begin van Waarland.

Wat heeft u met dit dorp?

Hier ben ik geboren (okee, in het ziekenhuis in Alkmaar) en getogen. Hier heb ik het verenigingsleven meegemaakt bij de schaakvereniging en bij LSVV. Hier ben ik naar de basisschool gegaan en heb ik leren lezen en schrijven. Hier heb ik ook mijn diploma gehaald aan de Jan Arentsz. Hier woon ik ook.

Wat is de mooiste plek van Langedijk?

Dat zijn de plekken waar ik mijn herinneringen heb gemaakt. Toen ik opgroeide was dat de Akkerbuurt en nu is dat op de Nieuwe Veiling waar mijn kinderen opgroeien. Daarnaast ben ik nauw verbonden met de moskee aan de Potjesdam en daar maak ik dan ook mooie herinneringen. Dat maakt dat voor mij en erg mooie plek!

Welke herinnering aan dit dorp is u dierbaar?

Ik kan mij nog herinneren dat we na de bouw van de moskee in 2013 een opening hadden en iedereen welkom was om het gebouw te bezichtigen en in gesprek te gaan met de bezoekers. Daar was massaal aanloop voor. Dat was ontzettend fijn. De verbinding met de plek waar de moskee staat is er belangrijk.

Wat is uw advies aan de burgemeester?

Beperk je niet tot wat je ziet op de straten en wat je hoort van degene die met je praten, maar blijf ook online verbonden met het dorp. Daar zie je ook wat iedereen vindt en denkt over Langedijk en kan je jezelf en je ideeën presenteren.

Wat is het beste advies dat u zelf ooit kreeg?

Als ik een quote mag recyclen van een vorige inzending is dat: Behandel jouw medemens zoals je zelf behandelt wilt worden. Verder vind ikzelf het advies van een goede vriend van mij ook gepast gezien de wereld zich ook online afspeelt: Spreken is zilver en zwijgen is goud.

Wat zouden mensen echt van u moeten weten?

Ik organiseer jongerenavonden (als de Corona het toelaat) in de moskee. Verder verzorg ik daar rondleidingen voor iedereen die geïnteresseerd is in wat daar nou eigenlijk allemaal gebeurt. Verder kan ik niet goed koken en hou ik van crocs. Nu ik dit typ denk ik: het woord echt kan wel uit de vraag. Als je echt iets van me wilt weten kan je me altijd aanspreken.

Wie is uw opvolger in deze rubriek?

Mohamed Ourhris doet vrijwilligerswerk en heeft zich van jongs af aan ingezet voor een inclusief Langedijk. Mijn vraag is: Welke verschillen zie jij met Langedijk uit de jaren 90 en nu?