Ontmoet de grootste vlinder ter wereld

Nieuws

WAARLAND - In vlindertuin Vlindorado is het volop genieten van alle bloeiende bloemen en planten uit diverse werelddelen. Hier kan men ook oog in oog komen te staan met de atlasvlinder, de vlinder met de grootste vleugelspanwijdte ter wereld. Ook de sensationele blauwe morpho uit Midden Amerika, door de meeste mensen als mooiste vlinder betitelt, is te vinden in dit vlinderparadijs.
Meer dan duizend tropische vlinders uit Amerika en Azië fladderen rond. Wie goed oplet ziet in de tuin ook pas gelegde eitjes en net uitgekomen rupsjes. In de vlindertuin groeien tropische vruchten in het echt groeien, bijvoorbeeld bananen, papaya's, ananassen en specerijen als gember en kaneel. Een bezoek aan de vlindertuin is een bijzonder leerzame ervaring, met veel informatie, vragenlijsten en fotokaarten. De hoofdpaden in de tuin zijn verhard en daarmee prima geschikt voor een rolstoel of kinderwagen.
Vlindertuin Vlindorado, één van de grootste overdekte vlindertuinen van Europa, geniet vanaf 18 november van een welverdiende winterslaap. Grijp dus nu je kans om nog snel even te kijken. De vlindertuin gaat half februari 2014 weer open.
De vlindertuin is te vinden aan de Smeetsweg 12 in Waarland. Maandag tot en met zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur, zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Kijk ook eens op www.vlindorado.nl.