Fietsverbod Lange Veerstraat, Warmoesstraat en Oude Groenmarkt opgeheven

Algemeen
Fietsen weer mogelijk in diverse Haarlemse straten.
Fietsen weer mogelijk in diverse Haarlemse straten. ((Foto: Rodi Haarlem))

HAARLEM - Het tijdelijke fietsverbod in de Lange Veerstraat, Warmoesstraat en de Oude Groenmarkt is opgeheven. Iedereen mag weer door deze straten fietsen. Wel vragen we fietsers om af te stappen als het druk is in de straat.

Het tijdelijke fietsverbod in de Lange Veerstraat, Warmoesstraat en de Oude Groenmarkt is opgeheven. Iedereen mag weer door deze straten fietsen. Wel vragen we fietsers om af te stappen als het druk is in de straat.

Fietsverbod Haarlem

Het tijdelijke fietsverbod werd in juni 2020 ingesteld om meer ruimte te bieden aan de uitgebreide terrassen en om de ruimte te bieden om 1,5 meter afstand te houden. In de winterperiode en nu de horeca gesloten is zien we dat de maatregel niet nodig is. Ook worden de straten voornamelijk gebruikt als het rustiger is op straat.

Fietsers mogen de straat weer gebruiken, maar we vragen iedereen om bij drukte af te stappen en met de fiets aan de hand te lopen. Net als in veel andere straten in het centrum. Zo geven we elkaar de ruimte en kunnen we 1,5 meter afstand houden.

Bron: Gemeente Haarlem