Verdachte aangehouden na gewapende overval Jumbo Haarlem

Algemeen
Verdachte aangehouden in onderzoek naar overvallen Jumbo in Haarlem en Alkmaar.
Verdachte aangehouden in onderzoek naar overvallen Jumbo in Haarlem en Alkmaar. (Foto: Rodi Haarlem)

HAARLEM - De recherche heeft in een onderzoek naar een ramkraak en een gewapende overval op een Jumbo-vestiging in Haarlem, één verdachte aangehouden. Het gaat om een 51-jarige man uit Alkmaar. Onderzocht wordt wat zijn rol is geweest bij deze overval in Haarlem, en bij eenzelfde overval in de woonplaats van de man.

Op zaterdagochtend 4 april werd de Jumbo aan de Engelenburg in Haarlem overvallen door vermoedelijk twee daders. Deze daders zijn met hoge snelheid eerst door het rolluik van het een winkelcentrum gereden en daarna door de glazen winkelpui. Hierdoor konden de overvallers naar binnen.

Een soortgelijke overval werd later dit jaar, op 20 mei, gepleegd in een vestiging van Jumbo in Alkmaar. De recherche vermoedt een verband tussen beide overvallen.

Gewapende overval Jumbo: Alkmaaarder aangehouden

Op dinsdag 24 november werd een 51-jarige man uit Alkmaar aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij de overval op de Jumbo in Haarlem. Tijdens het forensisch onderzoek naar de ramkraak/overval op de Jumbo werden DNA-sporen veiliggesteld. Een van deze sporen leidde naar deze 51-jarige verdachte. De man werd met toestemming van de Officier van Justitie aangehouden en hij is verhoord.

De recherche zet het onderzoek voort.

Overval Haarlem in Opsporing Verzocht

Opsporing Verzocht besteedt op dinsdag 1 december in hun tv-uitzending aandacht aan deze twee overvallen waar ook de beelden van de incidenten getoond worden.