Eerste vaccinaties Kennemerland: 5 praktische zaken

Algemeen
Morgen start het vaccineren in de regio Kennemerland. Wat moet je nog weten?
Morgen start het vaccineren in de regio Kennemerland. Wat moet je nog weten? (Foto: PR)

REGIO - Morgen, vrijdag 15 januari, is het zover: dan worden de eerste Haarlemmers en regiogenoten gevaccineerd tegen corona. Wat moet je nog weten? We zetten de belangrijkste zaken voor je op een rij. 

Of je nu zelf wel of niet al aan de beurt bent tijdens de eerste vaccinatieronde op Schiphol: dit is sowieso goed om te weten over de eerste vaccinaties van de regio Kennemerland:

1. Waar vind ik de vaccinatielocatie op Schiphol?

Het vaccineren in de 1e fase vindt plaats in hal A op het parkeerterrein P4 van Airport Amsterdam Schiphol, Loevesteinserandweg, 1171 PK Badhoevedorp waar nu ook de XL-teststraat is geplaatst. 

2. Kan ik me niet in Haarlem tegen corona laten vaccineren?

Helaas, op dit moment zijn er geen plannen voor een vaccinatielocatie in Haarlem. Mocht de druk op Schiphol te hoog worden, dan wordt mogelijk wel uitgeweken naar omliggende locaties voor het vaccineren.

3. Vaccineren tegen corona: wanneer ben ik aan de beurt?

De laatste versie van de vaccinatiestrategie vind je altijd bij de Rijksoverheid. Voorlopig ziet de planning voor Q1 en Q2 er als volgt uit:
(tekst gaat verder onder de foto)

vaccin vaccinaties kennemerland haarlem vaccinatiestrategie

4. Is vaccineren ook buiten werktijd mogelijk?

Ja, het is mogelijk je in het weekend en in de avonduren te laten vaccineren. Bij het maken van een afspraak met de GGD Kennemerland kun je aangeven dat dit je voorkeur heeft.

5. Hoeveel mensen worden er gevaccineerd vanaf vrijdag?

In totaal kunnen er dagelijks 300 mensen gevaccineerd worden tegen corona, aldus de GGD Kennemerland.

Coronavaccin: veelgestelde vragen 

Wil je je goed voorbereiden? Lees dan ook dit artikel over de een paar van de meest gestelde vragen over het coronavaccin.