Corona-update: aantal coronapatiënten met 37% gestegen, 25.000 mensen gevaccineerd

Algemeen
Inmiddels zijn zo'n 25.000 ouderen en zorgprofessionals gevaccineerd in de regio.
Inmiddels zijn zo'n 25.000 ouderen en zorgprofessionals gevaccineerd in de regio. (Foto: Rowin van Diest)

REGIO - In totaal zijn in de regio Kennemerland zo’n 25.000 ouderen en zorgprofessionals gevaccineerd. Daarbij is het aantal coronapatiënten met 37% gestegen.

In de week van 18 t/m 24 februari waren er 1162 nieuwe coronagevallen (211 per 100.000 inwoners), zo meldt de GGD Kennemerland. 

37% nieuwe coronabesmettingen

Dat waren er 314 meer dan de week ervoor; een toename van 37%. Daarmee zijn er voor de tweede keer op rij meer nieuwe coronapatiënten in Kennemerland dan de week ervoor.

Deze week zijn er 12.637 testen afgenomen door de GGD. Dit zijn er 3.905 meer dan vorige week.

Coronavaccins Kennemerland: tweede prik

Inmiddels zijn zo’n 25.000 ouderen en zorgprofessionals gevaccineerd in de regio. Momenteel is de doelgroep 80-85 jaar aan de beurt. Een groot aantal zorgprofessionals heeft inmiddels ook de tweede prik gekregen.

GGD Kennemerland: “De komende weken blijven we opschalen om zoveel mogelijk inwoners te vaccineren op een efficiënte wijze. Daarvoor zijn we afhankelijk van het aantal beschikbare vaccins. Vooruitlopend op een toename in het aantal vaccins en doelgroepen die later volgen, worden in de regio meerdere vaccinatielocaties ingericht.”

Vaccinaties Haarlem: vaccinatielocatie deze maand open

Deze maand (15 maart) opent ook de vaccinatiestraat in Haarlem, evenals die in Beverwijk, IJmuiden, Uitgeest en Zandvoort.

Speciale kinderteststraten bij Schiphol

“Kinderen die naar de basisschool gaan moeten thuisblijven en zich laten testen bij klachten”, zo waarschuwt de GGD. “Dus zowel met milde klachten (loopneus, verkoudheid, niezen en keelpijn) als met zware klachten (veel hoesten, koorts of benauwdheid).”

Heeft iemand in een klas van een kind corona? Dan adviseert de GGD wie er in quarantaine moet. “Vaak is dat de hele groep of klas. Het kind moet dan 10 dagen in quarantaine en kan na 5 dagen getest worden. Is de testuitslag negatief? Dan mag het kind weer naar buiten en naar school.”