Zwemlessen Haarlemse kinderen hervat: ‘Het zijn net puppy’s’

Algemeen
'Het zijn net puppy's', aldus Laura van den Broek van zwembad PréSport Haarlem.
'Het zijn net puppy's', aldus Laura van den Broek van zwembad PréSport Haarlem. (Foto: Aangeleverd)

HAARLEM - ‘Hoera!’ zullen veel kinderen dinsdagmorgen gedacht hebben bij het opstaan. Vanaf 16 maart worden de zwemlessen namelijk weer hervat. Toch kan niet iedereen direct weer plonzen. “We hebben een enorme wachtlijst.”

“We starten met de kinderen die twaalf weken geleden abrupt hebben moeten stoppen met de lessen”, zo vertelt Laura van den Broek van zwembad PréSport Haarlem. “Het doel is de kinderen die al ver zijn, voor de zomer te laten afzwemmen.”

Lange wachtlijst

Zo’n 125 kinderen staan nog op de wachtlijst, zo vertelt Van den Broek. “Als je nagaat dat we plek hebben voor zo’n 350, is dat best veel. Normaal bestaat de wachtlijst uit zo’n 40 kinderen.” Om de achterstand zo snel mogelijk te kunnen wegwerken, beginnen ze bij PréSport de komende weken vroeger. Ook tijdens de komende feestdagen gaan de zwemlessen volop door. “Daarbij geeft het extra ruimte dat andere lessen, zoals aquafit, nog niet hervat worden.”

‘Even inkomen’

Over een achterstand gesproken: qua niveau lopen de kinderen bij PréSport niet heel veel achter, zo weet Van den Broek. “Hoewel deze lockdown vier weken langer heeft geduurd, verwacht ik dat het alleen ‘even inkomen’ is voor de kinderen.” Die kunnen overigens niet wachten. “Het zijn net blije puppy’s, of koeien die voor het eerst de wei weer in mogen, heerlijk om te zien.”