Zwemmen in en rond Haarlem: hier zijn de zwembaden

Algemeen
Waar zijn de zwembaden in en rond Haarlem?
Waar zijn de zwembaden in en rond Haarlem? (Foto: Adobe Stock)

HAARLEM – Een heerlijke, verfrissende duik nemen! Daar hebben we allemaal wel eens behoefte aan. In en rondom Haarlem zijn er voldoende plaatsen om van de glijbaan te gaan, lekker te zwemmen of even af te koelen. Maar waar zijn de zwembaden in en rond Haarlem? In dit artikel zetten we de leukste zwembaden en zwemplaatsen op een rij.

Zwembad Haarlem en omgeving

In Haarlem en de omgeving van Haarlem zijn meer dan genoeg mogelijkheden voor een gezellig dagje vrijzwemmen! Bekijk hieronder meer informatie over alle zwembaden en de openingstijden en tarieven.

Zwembad Haarlem Schalkwijk

In Haarlem Schalkwijk staat zwemschool PréSport. Een gezellige sport-dans en zwemschool. Het is niet mogelijk om hier vrij te zwemmen. Wel kun je hier verschillende sportlessen en zwemles volgen.

Zwembad De Planeet | Haarlem

Bij zwembad De Planeet kun je in de vakanties vrij zwemmen. Er zijn twee sportieve baden: een 25 meter wedstrijdbad en een trainingsbad. Beiden zijn niet alleen ideaal voor zwem- en aquatrainingen maar ook voor banenzwemmen, zwemlessen en recreatief vermaak. Je geniet na het zwemmen van een kopje koffie of thee in de kantine. Parkeren kan gratis bij zwembad De Planeet!

Zwembad Haarlem Noord

Zwembad De Planeet vind je in Haarlem Noord, op de Planetenlaan 15. Zo weet je ook gelijk waar de naam van het zwembad vandaan komt!

Openingstijden zwembad De Planeet

Zwembad De Planeet heeft een wekelijks wisselend rooster, te vinden op hun website. Er geldt een basistarief van €5,30 voor vrijzwemmen en banenzwemmen.

Het Boerhaavebad | Haarlem

Het Boerhaavebad heeft een zwembad van 25 meter met beweegbare bodem. Recreatief zwemmen kan hier gemakkelijk. Daarnaast vind je in het zwembad een bubbelbad, duikplank, overdekte glijbaan, stroomversnelling en waterspuiters. Ideaal voor een dag plezier en vermaak! Bij de horecagelegenheid geniet je van een hapje en een drankje na het zwemmen.

Zwembad Haarlem Zuid

In Haarlem Zuid vind je Het Boerhaavebad. Het openbare zwembad staat op de Kadijklaan 1. je kunt hier gezellig vrijzwemmen of baantjes zwemmen.

Openingstijden Boerhaavebad

Het Boerhaavebad heeft geen vaste openingstijden. Er is een wekelijks wisselend rooster dat je kunt vinden op de website van het Boerhaavebad. Er geldt een basistarief van €6,40 voor vrijzwemmen en banenzwemmen.

Zwembad De Houtvaart | Haarlem

De Houtvaart is een openluchtzwembad in de wijk Houtvaartkwartier. Het zwembad is al sinds 1927 open en is nog steeds in gebruik en vrijwel originele staat. In het 50-meterbad vind je een duikplank en rondom het zwembad een prachtige ligweide om in alle rust een boek te lezen of te zonnen.

Openingstijden zwembad De Houtvaart

Het openluchtzwembad De Houtvaart is niet altijd open en toegankelijk. In de koude maanden kun je hier niet zwemmen. Is het warm buiten? Dan heeft het zwembad een wekelijks wisselend rooster, dat je kunt vinden op de website.

Subtropisch zwembad Haarlem

Op zoek naar een subtropisch zwembad in Haarlem? Dan kun je terecht bij zwembad Aqua Mundo in Zandvoort! Het is mogelijk om ook als daggast een kaartje te kopen voor dit subtropische zwembad. het zwembad heeft alles: een wildwaterbaan, bubbelbad en golfslagbad. Met warm weer kun je zelfs buiten zwemmen!

Buiten zwembad Haarlem

Het is op verschillende plaatsen in en rond Haarlem mogelijk om buiten te zwemmen. Zo kun je met warm weer terecht bij het subtropische zwembad Aqua Mundo in Zandvoort, maar ook in Haarlem zelf bij zwembad De Houtvaart.

Zwembad Groenendaal | Heemstede

Tijdens het vrij zwemmen in zwembad Groenendaal kan iedereen zich helemaal uitleven! Waterstrappelen, een onderwaterhandstand of gewoon baantjes trekken: het kan allemaal. In de vakanties organiseert zwembad Groenendaal vaak leuke activiteiten voor jong en oud. Denk hierbij aan aquazwemmen of discozwemmen.

Openingstijden zwembad Groenendaal

Hieronder vind je de openingstijden voor het vrijzwemmen en banenzwemmen in zwembad Groenendaal:


VrijzwemmenBanenzwemmen
MaandagNiet mogelijk07:00 - 13:00 uur
20:15 - 21:30 uur
Dinsdag12:00 - 13:00 uur07:00 - 13:00 uur
20:15 - 21:30 uur
Woensdag12:45 - 14:00 uur07:00 - 09:00 uur
10:00 - 13:00 uur
20:15 - 21:30 uur
DonderdagNiet mogelijk09:00 - 12:00 uur
20:15 - 21:30 uur
Vrijdag11:15 - 12:30 uur07:00 - 09:00 uur
10:00 - 13:00 uur
ZaterdagNiet mogelijkNiet mogelijk
Zondag13:00 - 16:00 uu08:00 - 12:00 uur

Zwembad De Vosse | Hillegom

Bij De Vosse zijn alle ingrediënten aanwezig voor een leuk uitje. Er zijn liefst 2 duikplanken op verschillende hoogten van één meter en drie meter! Bij het recreatiebad vind je een glijbaan. Natuurlijk kun je ook op je eigen tempo en je eigen manier lekker baantjes zwemmen.

Openingstijden zwembad De Vosse

Zwembad De Vosse heeft ten tijde van schrijven geen vaste openingstijden. Vanaf april wordt dit bekend gemaakt. Houd hun website in de gaten.

Zwembad De Heerenduinen | IJmuiden

In het recreatiebad kun je jezelf helemaal uitleven. Kom helemaal tot rust in de hot-whirlpool van 35 graden Celsius of ga zo vaak als je wilt van de glijbaan. Zwembad De Heerenduinen heeft ook een wildwaterkreek, bruisbanken een waterval en interactieve glijbaan. In de zomermaanden kun je ook gebruik maken van het wedstrijdbad, twee kleuterbaden en de ligweide.

Openingstijden zwembad De Heerenduinen

Hieronder vind je de openingstijden van zwembad De Heerenduinen voor het vrijzwemmen. Op deze tijden is het zwembad voor iedereen toegankelijk. Ook op andere tijden is dit zwembad open, maar dan niet voor iedereen.

  • Maandag | 12:00 - 14:30 uur
  • Dinsdag | Niet mogelijk
  • Woensdag | 12:00 - 14:00 uur
  • Donderdag | Niet mogelijk
  • Vrijdag | 13:00 - 14:30 uur
  • Zaterdag | 12:00 - 16:00 uur
  • Zondag | 12:00 - 16:00 uur