Pasen: wat te doen (met kinderen)? 7 x De leukste speeltuinen van Haarlem en omgeving

Algemeen
Speeltuin Nieuw Leven in Spaarndam.
Speeltuin Nieuw Leven in Spaarndam. (Foto: Helen England)

HAARLEM - Nog een paar dagen en dan is het Pasen. Wat kun je tijdens dit lange weekend doen (met je kinderen)? Dit zijn - volgens de Haarlemse moeders van HaarlemforKids - de leukste speeltuinen in en rond de stad.

Wat te doen in en rond Haarlem met Pasen? We snappen dat je inmiddels misschien wat inspiratieloos bent. In samenwerking met HaarlemforKids maakten we ook voor het komende Paas-weekend een overzichtelijk lijstje met doe-tips, deze keer gericht op de leukste speeltuinen van Haarlem en omgeving. Veel plezier, en natuurlijk een Vrolijk Pasen gewenst!

Wanneer is het Pasen?

First things first, want wanneer is het Pasen dit jaar? In 2021 valt Pasen op zondag 4 en maandag 5 april.

Te doen met Pasen

Hieronder de tips (in willekeurige volgorde):

1. Speeltuin Het Paradijsje

In hartje Haarlem ligt dit leuke speeltuintje. “Perfect voor een tussenstop als je een middag lekker door de stad wilt slenteren met je kinderen.”

2. Speeltuin De Papegaai

In Haarlem-Oost is deze grote speeltuin erg populair volgens de moeders van HaarlemforKids. “We zijn gek op deze plek, waar niet alleen Haarlemmers komen, maar die ook geliefd is bij mensen uit de omgeving.”

3. Speeltuin De Glasblazers

“Wij zijn gek op het uitzicht hier. En onze kinderen kunnen er hun lol op.” Lekker klimmen en klauteren in het centrum van Haarlem.

4. Speeltuin Burcht ter Cleeff

In Haarlem-Noord vind je tussen de Bomenbuurt en het Kleverpark deze topspeelplek voor kinderen. “Helemaal als het superwarm is buiten en het water aan staat, is dit de hemel op aarde voor kinderen.”

5. Speelzandt (Langevelderslag)

Deze speeltuin is te vinden bij het strand van Langevelderslag in Noordwijk. “Hier kun je ook lekker (take-away) eten en drinken scoren. Een heerlijke speeltuin volgens velen!”

6. Speeltuin Nieuw Leven (Spaarndam)

“Een fijne speeltuin in dit pittoreske dorpje, met water eromheen. Ook onze kinderen komen hier graag.”

7. Speeltuin Zeewijk Natuurlijk (IJmuiden)

Misschien niet de bekendste speeltuin, maar absoluut één voor op het lijstje, aldus de Haarlemse moeders. “Deze natuurspeeltuin is het fietstochtje zeker waard!”

Meer tips voor kinderen in Haarlem

Voor meer tips, volg HaarlemforKids op Instagram.