Bevrijdingspop Haarlem 2021: line-up bekend

Uitgaan
Bevrijdingspop vindt in 2021 digitaal plaats.
Bevrijdingspop vindt in 2021 digitaal plaats. (Foto: rodi.nl)

HAARLEM - Naast Koningsdag 2021 vindt dit jaar ook Bevrijdingspop Haarlem digitaal plaats. De organisatie maakte vrijdag de line-up bekend. Van welke artiesten kun jij (digitaal) gaan genieten op 5 mei?

“Bevrijdingspop Haarlem komt dit jaar met een groots online festival”, aldus de organisatie. Bevrijdingspop Haarlem wordt gepresenteerd door Giel Beelen.


Bevrijdingspop Haarlem 2021: live vanuit Patronaat

“We hebben voor deze online editie een gevarieerd programma samengesteld. Via drie videostreams (online podia) wordt de hele dag via Bevrijdingspop.nl een programma geboden met muzikale acts en thematische onderdelen waarin onze vrijheid centraal staat. Aan het begin van de middag start het eigen programma van Bevrijdingspop. Dit loopt door tot 23.00 uur. 

Bevrijdingspop Haarlem 2021 wordt live uitgezonden vanuit Patronaat. Het programma van 5 mei 2021 wordt op een later moment via Bevrijdingspop.nl gedeeld.

Line-up Bevrijdingspop Haarlem

Een vast onderdeel van de Bevrijdingsfestivals zijn de Ambassadeurs van de Vrijheid van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. “Dit jaar mogen we niet één, maar drie ambassadeurs verwelkomen op ons digitale podium: Jonna Fraser, Davina Michelle en Tino Martin.” 

Naast de landelijke acts heeft Bevrijdingspop Haarlem een eigen programma samengesteld. Deze artiesten kun je verwachten:

- Typhoon

- Eefje de Visser 

- Altin Gün 

- Banji.  

Andere bevestigde acts op Bevrijdingspop Haarlem 2021 zijn Bob Poldermans, Charlot, DJ FlexyFrank, GUYY, POM, Triple ThreaT, en The Irrational Library + TRIK ’We…are Doomed‘ (Pragmatic Propaganda).

Bevrijdingspop Herdenkingsconcert 4 mei

Traditioneel vindt op de avond voor Bevrijdingsdag het Bevrijdingspop Herdenkingsconcert plaats. “Ook dit jaar treden de talentvolle klassieke musici van het Kennemer Jeugd Orkest op”, aldus de organisatie. “Ditmaal samen met Rilan & the Bombardiers. Rilan’s muziek wordt gekenmerkt door zijn eclectische stijl van pop, funk, rap, rythm-and-blues, en zij leveren een energieke liveshow.” 

Het Bevrijdingspop Herdenkingsconcert start op 4 mei na de kransleging op de Dam, rond 20.15 uur, en is te volgen via Bevrijdingspop.nl.

Over Bevrijdingspop Haarlem

Bevrijdingspop Haarlem is het oudste Bevrijdingsfestival van ons land. Sinds 1980 wordt in Haarlem de vrijheid gevierd op 5 mei, in 2019 trok het festival zo’n 130.000 bezoekers. Sinds 2008 wordt bovendien op 4 mei, na de Nationale Herdenking, het Bevrijdingspop Herdenkingsconcert gehouden, een klassiek concert met popinvloeden. Bevrijdingspop is via het Nationaal Comité 4 en 5 mei verbonden met de andere grote Bevrijdingsfestivals in ons land. Het thema van het festival is de afgelopen jaren ‘Vrijheid is niet vanzelfsprekend’.