Grand Prix Zandvoort gaat definitief door, met 67% procent van de bezetting

Sport
Max Verstappen.
Max Verstappen. (Foto: Red Bull Content Pool - Clive Rose/Getty Images)

ZANDVOORT - De Dutch Grand Prix/F1 in Zandvoort mag definitief doorgaan tussen 3 en 5 september. Dat werd vrijdagavond bekend tijdens de persconferentie. Niet meer dan 67% van het oorspronkelijke aantal toeschouwers is toegestaan op het internationale evenement dat over een paar weken plaats zal vinden. 

Eerder ging het gerucht al dat de Grand Prix in Zandvoort kan doorgaan, onder meer vanwege de vaste zitplaatsen van het publiek op de tribune. Nu is dat dus bevestigd, al dan niet met wat restricties. Sportief directeur Jan Lammers laat weten: “Voor mij is het glas twee derde vol. We gaan het gewoon doen. De drie bedrijven achter de Dutch Grand Prix, Circuit Zandvoort, SportVibes en TIG Sports, hebben besloten te investeren in de toekomst van de F1 in Nederland. Het geloof in de ambitie om het grootste Ultimate Race Festival van de wereld te organiseren blijft voor de komende jaren het uiteindelijke doel. Dit jaar weliswaar in afgeslankte vorm, maar ondanks dat, zal de strijd om het wereldkampioenschap in een prachtige oranje ambiance worden gestreden.” 

Tekst gaat door onder de foto

formule 1 grand prix gaat door zandvoort
De Grand Prix gaat begin september door. - Bert Westendorp

In het kort geldt nu dat:

- 60.000 tot 70.000 toeschouwers per dag zijn toegestaan

- mensen met een kaartje uiterlijk 18 augustus horen of zij bij de Grand Prix in Zandvoort mogen zijn

- de kaartjes van mensen die de Formule 1 in Zandvoort moeten missen, naar volgend jaar doorschuiven (of zij krijgen hun geld terug)

Grand Prix Zandvoort wanneer

De Dutch Grand Prix/F1 in Zandvoort vindt plaats tussen 3 en 5 september. Op 5 september neemt ‘onze’ Max Verstappen het op tegen onder meer Lewis Hamilton en Sebastian Vettel tijdens de F1 Grand Prix. De race begint om 15.00 uur en wordt uitgezonden op onder meer Ziggo Sport.

Dit is ook handig om te weten van de Dutch Grand Prix in Zandvoort (ook als je niet van Formule 1 houdt).