7 x de beste B&B’s van Haarlem

Toerisme
Wat zijn de beste B&B's van Haarlem?
Wat zijn de beste B&B's van Haarlem? (Foto: Unsplash)

HAARLEM - Wil jij een (lang) weekend weg in Haarlem? En dan het liefst verblijven in een B&B, omdat je je in een bed and breakfast bijvoorbeeld meer thuis voelt dan in een hotel? Wij zetten de beste B&B’s van Haarlem voor jou op een rij!

Onderstaande korte lijst is opgesteld op basis van onze eigen ervaringen en de hoogste beoordelingen op het onafhankelijke Bedandbreakfast.nl. De stichting Bed & Breakfast Nederland, die achter deze beoordelingssite zit, laat mysteryguests langsgaan bij bed and breakfasts in Nederland en checkt onder meer veiligheid en hygiëne. De geclassificeerde B&B’s krijgen een kwaliteitskeurmerk, aangeduid met een aantal tulpen variërend van één tot vijf. Je kunt via de site ook direct een reservering plaatsen.

Dit zijn de beste B&B’s van Haarlem (volgens Bedandbreakfast.nl):

- City Attic Haarlem (9,6)

Deze Haarlemse bed and breakfast wordt beoordeeld met maar liefst een 9,6. De B&B bevindt zich in een monumentaal pand, heeft één appartement en wordt vooral geroemd om haar centrale ligging, smaakvolle inrichting en de gastvrijheid van de eigenaren. 

Deze bed and breakfast krijgt vier tulpen.

- B&B KenauSHome (9,5)

Ook deze B&B in Haarlem bestaat uit één appartement. Het is een atelier/galerie die gemiddeld een 9,5 krijgt van de gasten. Het comfort, de rustige tuin en de locatie zijn punten waar deze accomodatie hoog op scoort.

Vijf tulpen voor deze B&B. 

Tekst gaat door onder de foto.

bed and breakfast B&B haarlem
Beeld: Unsplash

Meer top bed and breakfasts in Haarlem

Maar er zijn meer B&B’s in Haarlem die hoog scoren! Zo springen er op Tripadvisor vijf uit. Ze kregen stuk voor stuk vijf sterren toegewezen. Tripadvisor is al jarenlang het grootste reisplatform van de wereld. Je kunt er terecht voor tips voor accomodaties, maar bijvoorbeeld ook als je wil weten waar je in jouw favoriete stad lekker kunt eten.

Dit zijn de beste B&B’s van Haarlem (volgens Tripadvisor):

- B&B Hotel Malts

Een officieel rijksmonument, dat onlangs compleet vernieuwd is. De gasten zijn vooral te spreken over de service van de eigenaren, maar ook de locatie vindt men perfect. En het ontbijt? Ook dat krijgt een dikke duim omhoog van de beoordelaars.

- Brasss Hotel Suites

Deze Haarlemse bed and breakfast krijgt eveneens vijf sterren. Hier vind je in je kamer bijvoorbeeld een stoomcabine of bubbelbad, en het uitgebreide ontbijt valt ook bij de gasten goed in de smaak. Tot slot zorgen de eigenaren voor een warm bad voor de gasten, als we de reviews mogen geloven.

Psst, wil je eten bestellen in Haarlem of op zoek naar de beste restaurants van Haarlem? Ook die hebben we voor je op een rij gezet:


- Bambu Sleep Boutique

Vanuit dit boutique-hotel rol je bijvoorbeeld zo door naar de start van de Hofjeswandeling, die je kunt afsluiten met een bezoekje aan een van de nabijgelegen wijnbars. Een perfecte keuze als je direct aan de Grote Markt wil verblijven en helemaal in de watten gelegd wil worden. Eén minpunt: de trappen zijn erg stijl, dus minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

- B&B Het Hart van Haarlem

De naam zegt het al: ook deze B&B in Haarlem met ruime, stijlvol ingerichte kamers gelegen aan de tuin, ligt in het hart van de stad. Maar last van het verkeer en de drukte? Dat heb je hier allesbehalve. De gasten hebben niets dan lovende woorden voor deze bed and breakfast. 

- Bed and Breakfast Haarlem 1001 Nacht

Ook al blijf je hier misschien niet 1001, maar slechts één nachtje, je zult er geen spijt van krijgen. Vlakbij parkeergarage de Appelaar verblijf je in een historisch Haarlems pand. Gasten omschrijven deze Haarlemse B&B als schoon en voorzien van alle luxe. ‘Sfeervolle kamers waar Westerse luxe is gecombineerd met Oosterse sfeer & gastvrijheid’.