Halloween 2021: dit is er te doen in Haarlem (voor kinderen én volwassenen)

Algemeen
Durf jij het aan?
Durf jij het aan? (Foto: Haarlem Halloween)

HAARLEM - Aan het eind van deze maand is het weer griezelen geblazen, want op 31 oktober vieren we ook in ons land Halloween! De dagen ervoor kun jij als griezelliefhebber al je lol op, want in Haarlem wordt genoeg gedaan aan Halloween!

Halloween: wat te doen in Haarlem voor kinderen?

Wat kun je doen in Haarlem tijdens Halloween voor kinderen? Wij zetten onze tips voor je op een rij:

- Halloween High Tea bij Oma’s Snoep Leidsebuurt

Brr.. durf jij deze Halloween High Tea aan? Voor 12,50 euro per kind krijg je griezelige hapjes en zelfs wat kinderchampagne! 

Geef je kind op bij Oma’s Snoep in de Leidsebuurt.

Wanneer: woensdag 27 oktober

Waar: Oma’s Snoep

Voor wie: iedereen die het leuk vindt!

- Halloween Disco Jump bij Street Jump Haarlem

Trek je engste pak aan (verkleed je bijvoorbeeld als mummy of heks), gooi je beste dansmoves in de strijd en jumpen maar! Durf jij de spookachtige beats aan? 

Vergeet van tevoren geen kaartjes (17,95 euro inclusief 1 zakje chips en 1 drankje naar keuze) te kopen via de Facebook-pagina van dit Halloween-evenement in regio Haarlem. Of mail naar haarlem@streetjump.eu om je op te geven.

Wanneer: vrijdag 29 oktober & zaterdag 30 oktober (19.00-21.00 uur)

Waar: Tetterodeweg 15d (Overveen)

Voor wie: iedereen die het leuk vindt!

- Monsterlijke gezelligheid op het Natuur Speeleiland

Op 31 oktober sluit het Natuur Speeleiland Haarlem de deuren, maar voor die tijd kun je nog wel terecht voor wat leuke (en spannende!) Halloween-avond op donderdag 21 oktober. Wat kun je van deze avond met titel ‘Halloween Vriendelijke Verhalen - Monsterlijk Plezier’ verwachten? Tussen 17.00 en 20.00 uur start elke 15 minuten een nieuwe groep die een geestige verkenningstocht doet. Maak kennis met de Grote Vriendelijke Reus, zing een liedje met de zingende heks en ontvang aan het eind van de tocht een verdiende beloning!

Meer informatie/meteen opgeven? Kijk dan op de Facebook-pagina van dit Haarlemse Halloween-event. Hier kun je ook alle prijzen vinden (tussen de 1 en 9,50 euro).

Wanneer: donderdag 21 oktober tussen 17.00-20.00 uur.

Waar: A. Hofmanweg 62A, Haarlem (bij de Veerplas)

Voor wie: kinderen tussen 0 en 12 jaar

Tekst gaat door onder de foto

- Griezelfeest van Puckie & Naas

Deze monsterlijk goede theateractiviteiten wil je niet missen! Kies voor het Griezel Natuurtheaterkamp (65 euro per kind - inclusief snacks, lunch en materiaal) of voor het Griezelfest (32,50 euro per kind - inclusief snacks, lunch en materiaal). 

Trek je griezeligste outfit aan (kostuums en props via Puckie en Naas), laat je monsterlijk mooi schminken en ga vervolgens op zoek naar de toverketel van de heksen. Volg de lichtjes, geniet van de sprookjes die je onderweg tegenkomt en bescherm jezelf met de lichtgevende toverstaf. Aan het eind van de rit wacht je nog een magische beloning! Tussendoor geniet je nog van leuke theaterspelletjes... en krijg je een spinnen- en kikkerslijmlunch!  

Meld je aan via puck@puckieennaas.nl. Doe dit snel, voor alles vol zit! Kijk ook op de Facebook-pagina van dit Halloween-evenement in de regio Haarlem.

Wanneer: 

- donderdag 21 oktober van 10:00 - 17:00 uur - Griezel Natuurtheaterkamp = NOG 1 PLEK!

- vrijdag 22 oktober van 10:00 - 17:00 uur - Griezel Natuurtheaterkamp = NOG 2 PLEKKEN!

- zondag 24 oktober van 10:00 - 13:00 uur - Griezelfest = NOG 4 PLEKKEN!

- zondag 31 oktober van 10:00 - 13:00 uur - Griezelfest = VOL!

Waar: Scoutingclub Elswout, Bergweg 3 (Bloemendaal)

Voor wie: kinderen tussen 4 t/m 8 jaar (voor de oudere zijn er uitdagende opdrachten)

- Halloween Optocht

Doe mee met de Halloween Optocht van speeltuin De Papegaai! De optocht is gratis en iedereen die het leuk vindt kan zich op vrijdag 29 oktober melden bij Mariska. Vergeet niet je griezeligste kleding aan te trekken! 

Kijk voor meer informatie op de Facebook-pagina van de optocht.

Wanneer: vrijdag 29 oktober (18.30 uur)

Waar: Jac van Looystraat 29, Haarlem

Voor wie: iedereen die het leuk vindt

Halloween: wat te doen in Haarlem voor volwassenen?

En wat kun je als volwassene doen in Haarlem tijdens Halloween? Onder meer dit:

- Halloween Slachthuis 

Wie zich graag de stuipen op het lijf laat jagen kan op zaterdag 30 oktober zijn lol op tussen 18.00-00.00 uur bij Slachthuis/Patronaat in Haarlem-Oost. Het programma is nog een verrassing, hou daarvoor de Facebook-pagina van het griezelige Halloween-evenement in de gaten!

Let op! Je bent verplicht je QR-code als coronatoegangsbewijs bij de ingang te laten scannen (of neem een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud mee). Vergeet ook je ID niet!

Wanneer: zaterdag 30 oktober tussen 18.00-00.00 uur.

Waar: Oorkondelaan 3, Haarlem (bij de Veerplas)

Voor wie: volwassenen