Sinterklaas-intocht in Haarlem Centrum en Schalkwijk: dit moet je weten

Algemeen
Sinterklaas komt dit jaar op 14 november aan in Haarlem!
Sinterklaas komt dit jaar op 14 november aan in Haarlem! (Foto: Rodi Haarlem)

HAARLEM - Nog een paar weken en de Sint zet weer voet aan wal in Haarlem. Wat is er al bekend over de Sinterklaas-intocht in Haarlem en Schalkwijk voor 2021? Dat vertellen we je graag in dit artikel!


Sinterklaas-intocht Haarlem-Centrum

Sinterklaas komt op zondag 14 november 2021 aan in Haarlem. Dat zal hoogstwaarschijnlijk gebeuren op de manier waarop we het gewend zijn: de Sint komt aan met de boot, de intocht verloopt vervolgens door de stad en uiteindelijk wordt Sinterklaas door alle kinderen en hun ouders warm verwelkomd op de Grote Markt. Meer details volgen.

Wat: Sint-intocht Haarlem Centrum

Waar: Meerdere locaties

Wanneer: zondag 14 november

Tijd: Volgt

Sint in Haarlem Schalkwijk

Ook in Schalkwijk wordt de Sint van harte welkom geheten, samen met zijn Pieten. Geen traditionele Sint-intocht door Centrum Schalkwijk dit jaar, maar genoeg andere activiteiten om op zaterdag 27 november zeker voor naar het winkelcentrum in Schalkwijk te komen! Je kunt tussen 13.00 en 17.00 uur een echte Meet & Greet met de Sint hebben. Sinterklaas zit de hele middag voor je klaar op het plein bij de Hema. Ook kunnen kinderen meedansen en -zingen met de speciale disco-Pieten én rijdt er een speciale Pieten-trein door Centrum Schalkwijk. 

Woordvoerder van het evenement Janneke Heinen: “Dit jaar neemt de Sint zijn meest bijzondere Pieten mee. Zij hebben tijdens corona veel kunnen oefenen op hun bijzondere talenten - en dat laten ze je op 27 november graag zien!”

Bezoekers wordt aangeraden zich te verspreiden over de middag (en dat is slim, want dan hoef je ook niet zo lang te wachten tot je aan de beurt bent). 

Wat: Feest met Sinterklaas en zijn Pieten in Schalkwijk

Waar: Centrum Schalkwijk (Hema-plein)

Wanneer: zaterdag 27 november

Tijd: 13.00 - 17.00 uur

sinterklaas intocht sint haarlem 2021
Nog even en Sinterklaas komt weer naar onze mooie Spaarnestad! - foto: Rodi Haarlem