Kerstmarkt Haarlem 2021: dit weten we nu

Algemeen
Hopelijk dit jaar weer een kerstmarkt als vanouds!
Hopelijk dit jaar weer een kerstmarkt als vanouds! (Foto: Rodi Haarlem)

HAARLEM - Traditiegetrouw kun je je in december weer een heel weekend onderdompelen in gezellige kerstsferen op de Haarlemse kerstmarkt. Deze vindt plaats in het centrum en is een van de grootste kerstmarkten van Nederland. Wat weten we nu al over de kerstmarkt in Haarlem 2021?

Jaarlijks trekt de Haarlemse kerstmarkt met een paar honderd kramen zo’n honderdduizenden bezoekers. Normaal dan, want vanwege corona ging de markt vorig jaar niet door. Voor 2021 lijkt de kans groot dat je als echte kerstgek je lol op kunt op de markt!

Kerstmarkt Haarlem: 11 en 12 december 2021

De kerstmarkt in Haarlem staat gepland voor het weekend van 11 en 12 december, zo laat de gemeente weten aan het Haarlems Nieuwsblad/Rodi Haarlem. “We kunnen pas echt duidelijkheid geven na de volgende persconferentie. Wel houden we al rekening met diverse scenario’s. Zo hopen we natuurlijk op een kerstmarkt in reguliere vorm, maar mochten de besmettingscijfers blijven stijgen, dan kun je bijvoorbeeld nog denken aan een editie waarbij je de doorstroom van mensen stimuleert, of een markt met kramen op ruime afstand van elkaar. Dat zouden we overigens wel jammer vinden, want dan kun je natuurlijk ook minder standhouders kwijt. Het moge in elk geval duidelijk zijn dat wij als gemeente enorm uitkijken naar de Haarlemse kerstmarkt en er vertrouwen in hebben dat we er hoe dan ook een groot succes van gaan maken!”

Zelf een kraam huren? Meld je dan aan via de officiële website van de Haarlemse kerstmarkt.

Wat: kerstmarkt Haarlem
Wanneer: 11 en 12 december 2021
Waar: Haarlem-Centrum