Milan (32) haalt 2000 euro op voor Oekraïne

Algemeen
Milan van Boheemen (links op de foto) fietste voor Oekraïne maar liefst 2000 euro bij elkaar.
Milan van Boheemen (links op de foto) fietste voor Oekraïne maar liefst 2000 euro bij elkaar. (Foto: Christa Warmerdam)

REGIO - Toen Milan van Boheemen de beelden zag over de oorlog van Oekraïne bedacht hij zich geen moment. Hij wilde iets doen. 

Christa Warmerdam

De in Heemstede geboren Milan (32) woont tegenwoordig in Amsterdam en is een fanatieke wielrenner. Hij bedacht een plan om geld op te halen. Daarbij maakte hij het zichzelf niet makkelijk, want voor elke keer dat hij het kopje van Bloemendaal zou opfietsen zou hij 15 euro ophalen. Wat Milan niet verwacht had, was dat hij binnen een paar dagen al 700 euro op zou halen. 

Hulp van vrienden

Op de bewuste 5 maart stond de teller op 2000 euro. Een onmogelijke taak, maar gelukkig kreeg hij hulp van zijn vriendengroep. De mannen namen een flink aantal tochtjes naar boven voor hun rekening. 

Milan: “Ik denk dat iedereen op het moment wel iets wil doen voor de slachtoffers van die vreselijke oorlog in Oekraïne. Ik ben een amateurwielrenner, dus het lag min of meer voor de hand dat ik dit zou gaan doen. Ik fiets hier vaker met de vriendengroep om te trainen dus het is bekend terrein voor ons.” 

Geld naar Giro555

De opbrengst gaat geheel naar Giro555. 

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555 slaan de handen ineen en roepen Nederland op om te doneren voor mensen die hard getroffen worden door de gebeurtenissen in Oekraïne.