Gemeenteraadsverkiezingen Haarlem: 7 vragen aan Peter van Kessel (VVD)

Politiek
'Dat hondje komt er echt nog wel.'
'Dat hondje komt er echt nog wel.' (Foto: Joyce Goverde)

HAARLEM – In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen 2022 in Haarlem, voelen we wekelijks enkele lijsttrekkers aan de tand. Wie zijn zij eigenlijk? En waar staat hun partij voor? Deze keer: Peter van Kessel, VVD Haarlem.

Vertel eens iets over jezelf! En wat betekent Haarlem voor jou?
Ik ben Peter van Kessel (39). Haarlem is de stad van mijn leven. In Haarlem heb ik mijn vrouw leren kennen. In Haarlem zijn mijn kinderen geboren. In Haarlem wonen mijn vrienden. Het is de stad van mijn verleden en van mijn toekomst. Voor mij is Haarlem de mooiste stad van de wereld.

Waar ligt – naast in de politiek – nog meer je passie? 
Dat is lekker wandelen. Het liefst samen met iemand voor een goed gesprek. De gedachten de vrije loop laten. Mijn favoriete plekken in Haarlem zijn Middenduin, Schoteroog en De Hout. Maar ook kriskras door de straten van Haarlemse wijken geeft altijd nieuwe inzichten. En als raadslid kan ik natuurlijk meteen controleren of onze stad er een beetje goed bijligt.

Welk leuk feitje over jezelf wil je ons niet onthouden?
De Haarlemse hondenbezitters kennen mij van mijn strijd tegen de hondenbelasting. Dat is een van de belastingen die ik liever vandaag dan morgen afschaf. Maar wat niet veel mensen weten, is dat ik zelf geen hond heb! Het gaat me dus echt om het principe dat er al een opruimplicht is en de belasting dus onnodig. Overigens komt dat hondje er echt nog wel een keer. 

Stel, jullie partij is straks de grootste. Wat gaan jullie als eerste aanpakken?
Het is eerst aan de Haarlemmers om te kiezen. Iedere stem staat voor een Haarlemmer met een verhaal. De afgelopen periode ben ik met een grote groep vrijwilligers de wijken ingetrokken om te luisteren naar die verhalen. Dat zie je terug in het programma. En nog belangrijker in onze houding. 

Wat wordt de grootste uitdaging van deze gemeente?
Met de meeste Haarlemmers gaat het goed. Haarlem is ook een fantastische stad met volop kansen. Toch kan het beter. Betaalbare woningen voor jongeren en gezinnen, betere bereikbaarheid. En ook onze veiligheid en de goede zorg zijn niet vanzelfsprekend. Daarbij willen wij dat de gemeente beter luistert naar de Haarlemmers. 

Waarom moeten kiezers op jullie partij stemmen?
We willen een gemeente die actief in gesprek is met de inwoners en luistert naar Haarlemmers. Er zijn helaas te veel voorbeelden waar de huidige coalitie het heeft laten liggen. Bij beslissingen over woningbouw, betaald parkeren, plekken voor daklozen en verslaafden. Dat heeft vooral de Haarlemmers die het raakt veel pijn gedaan, maar morgen kan het jou overkomen. Dat willen wij anders doen.

Als kiezers over een jaar terugkijken, verzeker ik dat…
Het Spaarne nog steeds voorbij zal stromen... Haarlem kan alleen maar die geweldige stad blijven door de inzet van al die Haarlemmers. Die iedere dag hun mouwen opstropen en aan de slag gaan. Van ondernemers tot leraren, van politieagenten tot al die vrijwilligers. Daarvoor zet ik me in de gemeenteraad in. Ik hoop op uw steun.