7 vragen aan: Moussa Aynan (Jouw Haarlem)

Politiek
Moussa Aynan.
Moussa Aynan. (Foto: Ron de Gruyl)

HAARLEM – In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen 2022 in Haarlem, voelen we wekelijks enkele lijsttrekkers aan de tand. Wie zijn zij eigenlijk? En waar staat hun partij voor? Deze keer: Moussa Aynan (Jouw Haarlem).

Vertel eens iets over jezelf! En wat betekent Haarlem voor jou?
Ik ben Moussa Aynan, 49 jaar, getrouwd en drie kinderen. We wonen al twintig jaar met heel veel plezier in de Burgwalbuurt. Als ik de stad binnenrijd en ik zie de Bavo, dan voel ik me thuis. Op m’n gemak. Haarlem noem ik liefkozend ‘mijn stadje’.

Waar ligt - naast in de politiek - nog meer je passie? 
Reizen vind ik fantastisch. Voor mij ligt de essentie niet in het bereiken van je bestemming, maar in het reizen zelf. Onderweg allerlei mensen tegenkomen, verhalen uitwisselen, nieuwe ervaringen opdoen. ‘Men gaat op reis om thuis te komen’ staat er op het station. Die uitspraak had van mij kunnen zijn.

Welk leuk feitje over jezelf wil je ons niet onthouden?
Hoewel ik er weinig tijd voor heb, ben ik gek op koken. Pasta is mijn favoriet. Daar kun je echt alle kanten mee op.

Stel, jullie partij is straks de grootste. Wat gaan jullie als eerste aanpakken?
We willen meteen aan de slag met de wooncrisis en de vertrouwenscrisis tussen burger en overheid. Daar ligt een enorme uitdaging. Zonder vertrouwen in de overheid én in elkaar, kan een samenleving niet functioneren.

Wat wordt de grootste uitdaging van deze gemeente?
Voor onze democratie is het essentieel dat de overheid en politiek het vertrouwen van de mensen herwinnen. Die opdracht rust op ieders schouders, maar vooral op die van het stadbestuur. Daar moeten we samen aan werken!

Waarom moeten kiezers op jullie partij stemmen?
We zijn een no-nonsens partij die van aanpakken weet. We zeggen wat we doen en doen wat ze zeggen. Het zou fijn zijn als de kiezers ons daarvoor belonen. Dan kunnen we meer gewicht in de schaal leggen dan met de ene zetel die we nu hebben.

Als kiezers over een jaar terugkijken, verzeker ik dat…
Alles hangt van de verkiezingsuitslag af. Worden we groter, dan kunnen we meer bereiken. Het enige dat we kunnen verzekeren is dat we ons enorm gaan inzetten om de woon- en vertrouwenscrisis aan te pakken. Maar daar hebben we wel het vertrouwen van de kiezer voor nodig.