7 vragen aan: Ron Dreijer (CDA)

Politiek
Ron Dreijer.
Ron Dreijer. (Foto: Aangeleverd)

HAARLEM – In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen 2022 in Haarlem, voelen we wekelijks enkele lijsttrekkers aan de tand. Wie zijn zij eigenlijk? En waar staat hun partij voor? Deze keer: Ron Dreijer (CDA Haarlem).

Vertel eens iets over jezelf!
Mijn naam is Ron Dreijer. Ik ben getrouwd met Ela en samen hebben we 4 kinderen. We wonen met heel veel plezier in de Oude Amsterdamsebuurt. Haarlem is een fantastische stad om te wonen. Het is heerlijk om zo dichtbij het centrum te wonen waar vele voorzieningen op loopafstand of per fiets te bereiken zijn.

Naast mijn vaste baan en het raadswerk, ben ik o.a. vrijwilliger bij Landschap Noord-Holland en help ik, als mijn agenda het toelaat, Spaarnelanden met het verwijderen van invasieve exoten, denk aan Japanse duizendknoop of Reuzenberenklauw. Niet alleen over de natuur praten, maar er ook actief aan bijdragen. 

Stel, jullie partij is straks de grootste. Wat gaan jullie als eerste aanpakken?
Als het CDA de grootste wordt wil het meteen werken aan het verbeteren van de communicatie tussen de bewoners, onze gemeente Haarlem en de Haarlemse overheid. Belanghebbenden willen niet verrast worden door plannen waar zij het – terecht of niet – niet mee eens zijn. Actieve benadering van belanghebbenden (op tijd dus) móét de regel zijn. Haarlemse bestuurders en ambtenaren moeten optimaal bereikbaar zijn.

Wat wordt de grootste uitdaging van deze gemeente?
Op dit moment staat de gemeente voor een aantal grote uitdagingen. Denk bijvoorbeeld aan de COVID-pandemie, het klimaat of de kloof tussen inwoners en de gemeente. Materieel gezien is het bouwen van meer sociale huur- en koopwoningen die betaalbaar zijn voor starters, een grote uitdaging. Die moeten er echt komen!

Waarom moeten kiezers op jullie partij stemmen?
Het CDA in Haarlem is een betrouwbare, degelijke partij, die niet bij voorbaat nee roept, maar altijd de inhoud wil wegen. Ieder voorstel wordt getoetst aan de eigen uitgangspunten in combinatie met de inbreng van belanghebbenden.

Als kiezers over een jaar terugkijken, verzeker ik dat…
Als kiezers een jaar na deze verkiezingen terugkijken, verzekert het CDA dat het ‘gevecht’ om de Haarlemse Maat - in de plannen en projecten- aan te houden, altijd herkenbaar is.