7 vragen aan: Floor Roduner (PvdA)

Politiek
Floor Roduner.
Floor Roduner. (Foto: )

HAARLEM – In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen 2022 in Haarlem, voelen we wekelijks enkele lijsttrekkers aan de tand. Wie zijn zij eigenlijk? En waar staat hun partij voor? Deze keer: Floor Roduner (PvdA Haarlem).

Vertel eens iets over jezelf!
Ik ben Floor Roduner, 40 jaar geleden geboren in Haarlem en hier opgegroeid. Ik ben nu de PvdA-wethouder van Haarlem, verantwoordelijk voor alle bouwprojecten en voor Haarlemmers die hulp nodig hebben om aan het werk te komen, schulden hebben of moeten rondkomen met een minimuminkomen. Ik woon samen met mijn vriendin en onze 3 jonge mugjes. Na mijn middelbare school ben ik naar Leiden verhuisd om te gaan studeren, maar terugverhuizen naar Haarlem voelde als thuiskomen. Ik voel mij verbonden met de stad en onze inwoners. 

Waar ligt – naast in de politiek – nog meer je passie?
Bij mijn 3 jongens van 7, 5 en 3 jaar. Het is heerlijk om samen te voetballen, met lego te spelen of de duinen in te gaan. En ik vind het leuk om op de wielrenfiets te stappen.

Welk leuk feitje over jezelf wil je ons niet onthouden?
Mensen vinden het altijd heel interessant te horen dat ik sterrenkunde heb gestudeerd. Dus het is wel grappig dat mijn officiële portefeuille Ruimtelijke Ontwikkeling heet. 

Stel, jullie zijn de grootste. Wat pakken jullie meteen aan?
We gaan door met het bestrijden van de woningcrisis door 10.000 woningen te bouwen en speculanten aan te pakken, we zetten een straat-voor-straataanpak op poten om huizen te isoleren en verruimen de regelingen verder voor kinderen die opgroeien in armoede. Dat zijn drie punten, maar het gaat erom dat iedereen in Haarlem moet mee kunnen doen. 

Wat wordt de grootste uitdaging van deze gemeente?
De grootste uitdaging is Haarlem een betaalbare stad houden waar plek is voor iedereen. De wachtlijsten voor een sociale huurwoning zijn enorm lang en de huizenprijzen schieten door het dak. Dat betekent dat we woningen moeten bijbouwen en stoppen dat mensen extra huizen als belegging hebben. Haarlemmers hebben recht op een fijn en betaalbaar (t)huis.

Waarom moeten kiezers op jullie partij stemmen? 
Omdat wij samen met andere Haarlemmers de beste plannen voor Haarlem hebben gemaakt en het beste team hebben om die plannen uit te voeren. Haarlemmers kunnen erop rekenen dat de PvdA zal werken aan een sociale en duurzame toekomst van Haarlem.

Als kiezers over een jaar terugkijken, verzeker ik dat…
Haarlem nog steeds die prachtige, sociale stad is waar wij van houden. Maar we zullen dan ook weer samen verder stappen hebben gezet naar een sociale en duurzame toekomst.

Floor Roduner (midden).