7 vragen aan: Frank Visser (ChristenUnie)

Politiek
Frank Visser.
Frank Visser. (Foto: Aangeleverd)

HAARLEM – In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen 2022 in Haarlem, voelen we wekelijks enkele lijsttrekkers aan de tand. Wie zijn zij eigenlijk? En waar staat hun partij voor? Deze keer: Frank Visser, ChristenUnie Haarlem.

Vertel eens iets over jezelf! 
Ik ben Frank Visser, 44 jaar en woon al mijn hele leven in Haarlem. Ik ben opgegroeid in het Kleverpark en woon nu in het Vondelkwartier in Noord met mijn vrouw en 3 kinderen. Haarlem heeft alle voordelen van een stad, maar is tegelijk dorps. Ook is het fijn dat je op de fiets snel in het groen bent, zowel in de duinen als in Spaarnwoude.

Waar ligt nog meer je passie?
Als raadslid heb ik niet zoveel tijd voor hobby’s, want ik heb ook mijn gezin en natuurlijk nog mijn baan (ik werk als beleidsmedewerker bij Rover). Wel ben ik actief in de kerk. Ik leid daar al jaren de kinderclub voor kinderen van groep 4 t/m 8.

Welk leuk feitje over jezelf wil je ons niet onthouden?
Ik heb thuis niet alleen een verzameling spoorboekjes, maar was dit jaar ook de auteur van het enige echte Nederlandse spoorboekje. Het was dit jaar binnen een week uitverkocht. 

Wat wil je eerst aanpakken?
Als eerste zou ik willen regelen dat mantelzorgers in Haarlem jaarlijks een flinke cadeaubon krijgen als blijk van waardering. Hun werk is onbetaalbaar, maar met zo’n compliment laten we zien hoe belangrijk wij hen vinden. Bovendien is het een goed instrument om mantelzorgers in beeld te krijgen zodat ze beter ondersteund kunnen worden. Verder zou ik aan de slag gaan om onze stad toegankelijker te maken. Er is in 2018 al een mooie start gemaakt. Ik zou bijvoorbeeld graag alle drempels bij scholen en buurthuizen weghalen.

Wat wordt de grootste uitdaging van deze gemeente?
Het oplossen van het grote tekort aan woningen. De nood is echt hoog. Wij willen tot 2030 17500 woningen bijbouwen. Daar is ruimte voor als we anders gaan kijken naar het zuidelijke deel van de Waarderpolder. Verander dit bedrijventerrein in een gemengd gebied voor wonen en werken. En vervang de verouderde lage bebouwing door nieuwe moderne gebouwen neer van 4 of 5 bouwlagen. Uitdaging is om ondanks al die extra woningen Haarlem beter bereikbaar en groener te maken. Wij willen daarom minimaal 2500 bomen bijplanten en fors investeren in betere fietsverbindingen en in hoogwaardig ov.

Waarom moeten kiezers op jullie partij stemmen?
Omdat wij hebben bewezen ook met slechts één zetel het verschil te kunnen maken. De CU is gezond kritisch, maar ook altijd constructief en niet populistisch. En natuurlijk vanwege onze unieke mix van standpunten. De CU is vanuit christelijke uitgangspunten een uitgesproken sociale en groene partij, maar tegelijkertijd geloven we niet in een maakbare samenleving en verwachten we dus niet alles van de overheid. Wij geloven in de kracht van de samenleving en willen opkomen voor kwetsbaren.

Als kiezers over een jaar terugkijken, verzeker ik dat…
... de CU zich blijft inzetten voor alle Haarlemmers.