7 vragen aan: Meryem Çimen (D66 Haarlem)

Politiek
Meryem Çimen.
Meryem Çimen. (Foto: Aangeleverd)

HAARLEM – In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen 2022 in Haarlem, voelen we wekelijks enkele lijsttrekkers aan de tand. Wie zijn zij eigenlijk? En waar staat hun partij voor? Deze keer: Meryem Çimen (D66 Haarlem).

Vertel eens iets over jezelf! En wat betekent Haarlem voor jou?
Ik ben Meryem Çimen, ben 34 jaar, geboren en getogen in Haarlem en woon in Schalkwijk. Ik heb veel van de wereld gezien en ben langere periodes weggeweest, maar Haarlem is mijn thuis. 

Waar ligt – naast in de politiek – nog meer je passie?
Ik ben, ondanks de lange werkdagen, veel met vrienden en familie. Ik heb dat samenzijn ook echt nodig. Hobby’s zijn lezen, reizen en boogschieten.

Welk leuk feitje over jezelf wil je ons niet onthouden?
Ik heb last van hoogtevrees, maar probeer mezelf altijd te pushen. Daarom doe ik ook aan paragliden en abseilen. De volgende uitdaging wordt parachutespringen.

Stel, jullie partij is straks de grootste. Wat gaan jullie als eerste aanpakken?
Het bouwen van 1000 nieuwe, duurzame woningen ieder jaar en het planten van 1000 nieuwe bomen. Voor iedere woning, 1 boom. 

Wat wordt de grootste uitdaging van deze gemeente?
Dat zijn in mijn ogen 3 dingen. Het bouwen van voldoende duurzame, woningen (sociaal en middelduur) in de stad, de energietransitie en de stijgende zorgkosten van jeugdzorg en de Wmo.

Waarom moeten kiezers op jullie partij stemmen?
D66 Haarlem is dé sociaalliberale partij vol met gedreven, positieve doeners die het verschil willen maken nu en voor de generaties na ons. Op het gebied van duurzaamheid, kansengelijkheid en wonen.

Als kiezers over een jaar terugkijken, verzeker ik dat…
Haarlem nog steeds de mooiste stad van Nederland is. D66 Haarlem zet zich komende periode ook in om Haarlemmers beter dan nu te betrekken bij ontwikkelingen in de stad.