7 vragen aan: Diederik van Ommeren (BvNL)

Politiek
Diederik van Ommeren.
Diederik van Ommeren. (Foto: Aangeleverd)

HAARLEM – In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen 2022 in Haarlem, voelen we wekelijks enkele lijsttrekkers aan de tand. Wie zijn zij eigenlijk? En waar staat hun partij voor? Deze keer: Diederik van Ommeren (BVNL).

Vertel eens iets over jezelf!
Mijn naam is Diederik, 49 jaar. Ik woon al ruim 10 jaar met veel plezier in Haarlem Schalkwijk-Zuid. Met mijn vriendin en dochter van bijna 11 jaar. Haarlem betekent voor mij gezelligheid en authenticiteit. Het is een niet té drukke stad, met alle voorzieningen die ik mij kan wensen: lekker uit eten, goed winkelen en genieten van de historische bouw. Het kneuterige karakter maakt Haarlem menselijker dan de grote steden.

Waar ligt – naast in de politiek – nog meer je passie? 
Ik mag graag watersporten, waterskiën, zeezeilen, veel reizen, muziek maken en luisteren. Studeren vind ik ook leuk: scherper worden en zaken vanuit diverse visies bekijken.

Welk leuk feitje over jezelf wil je ons niet onthouden?
Ik hou van lekker eten en bijpassende wijnen! Je zou me een fijnproever kunnen noemen.

Stel, jullie partij is straks de grootste. Wat gaan jullie als eerste aanpakken?
Voor BVNL zijn er drie hoofdzaken: ten eerste zorgen dat ondernemers tijdens de pandemie gesteund worden door een kleine, faciliterende en dienstbare gemeente. Ten tweede moet het dossier Wonen worden opgepakt. Ten derde wordt er veel geklaagd over verloedering, vuil, achteruitgang van de groenvoorziening en vastlopend verkeer. Dat zal voortvarend aangepakt moeten worden.

Wat wordt de grootste uitdaging van deze gemeente?
Een kleine, dienstbare en voor burgers faciliterende gemeente worden. De gemeente moet zich efficiënt en klantvriendelijk opstellen naar ondernemers en burgers. Zij moeten daadwerkelijk krijgen waarvoor men het college heeft gekozen.

Waarom moeten kiezers op jullie partij stemmen? 
Omdat BNVL staat voor vrijheid, échte vrijheid. Dus geen beknottende overheid, geen QR-codes, of andere splijtzwammen, maar een faciliterend orgaan dat de burgers ten dienste staat. BVNL wil ervoor zorgen dat ondernemers meer ruimte krijgen en initiatieven kunnen ontplooien. Wij staan voor opereren op basis van gezond verstand en slagvaardigheid. Wensen van burgers en ondernemers moeten veel sneller worden ingewilligd. Projecten moeten sneller kunnen aanvangen, zoals het bouwen van nieuwe woningen, waar dringend behoefte aan is. BVNL ondersteunt zelfontplooiing en ondernemerschap, maar is ook barmhartigheid voor degenen die niet meekomen in de maatschappij.

Als kiezers over een jaar terugkijken, verzeker ik dat…
BVNL Haarlem zich met hart en ziel heeft ingezet om onze waarden en idealen om te zetten in realistisch en vruchtbaar beleid.