Wat te doen rond de Grand Prix in Zandvoort?

Sport
Naast de Formule 1-races is er nog veel meer te doen rondom de Grand Prix in Zandvoort!
Naast de Formule 1-races is er nog veel meer te doen rondom de Grand Prix in Zandvoort! (Foto: Pexels)

ZANDVOORT - Wist je dat er tussen 3 en 5 september niet alleen het circuit ‘the place to be’ is? Ook in andere delen van Zandvoort kun je terecht voor diverse activiteiten rondom de Dutch Grand Prix! We zetten de leukste voor je op een rij.

Voor en tijdens de Formule 1 in Zandvoort is er ook Zandvoort Beyond, met attracties voor jong en oud (van kartbaan tot escaperoom) en bijvoorbeeld ook exposities over niemand minder dan Jan Lammers. 

Wat is er nog meer te doen op 3 tot en met 5 september in Zandvoort? 

We zetten onze favoriete festiviteiten hieronder:

- Het reuzenrad

Nog tot en met 5 september kun je instappen in het reuzenrad op het Badhuisplein, dat tot een hoogte van wel 50 meter komt! Geniet van het bijzondere uitzicht op de skyline van Zandvoort.

Prijs is €6 voor kinderen, €7 voor volwassenen.

- Race Experience ‘Helden van Zandvoort’

Deze multimediale expositie (nog tot en met 19 september te bezoeken) staat onder meer in het teken van topcoureurs Gijs van Lennep, Rob Slotemaker en Jan Lammers. Op hun eigen manier zetten ze ooit het Circuit van Zandvoort op de kaart. Bekijk de bijzondere beelden én bewonder twee heuse raceauto’s van dichtbij. 

Zelf racen?

En misschien wel gaver: in de Panorama Filmzaal kun je ‘door de ogen’ van Lammers zelf over het circuit scheuren, met wel 300 kilometer per uur. Nóg leuker is het natuurlijk om plaats te nemen in een van de drie racesimulatoren. Deze moet je wel even boeken van tevoren. 

Entree is €17,50 voor volwassenen. Kinderen tot 12 jaar betalen € 5,00. Er zijn ook familietickets beschikbaar.

- Kartbaan voor kinderen

Zelf racen is misschien nog wel leuker op de kinderkartbaan op het Badhuisplein. Een coole ervaring voor kids tussen 5 en 12 jaar!

Tickets kosten € 4,00 per rit.

Tekst gaat door onder de foto

wat te doen zandvoort grand prix
Zelf racen? Dat kan volop in Zandvoort! - Red Bull Content Pool / Getty Images

- The Grand Prix Escaperoom

Hou je wel van een uitdaging? Sla dan zeker de escaperoom The Grand Prix in de Burgemeester Engelbertsstraat 96 niet over! Vind de Formule 1-auto van Stick Speiker, maak deze rijklaar en licht de politie in. Het winnende team (met de snelste tijd) krijgt een pitspils-pakket als beloning!

Entreeprijs hangt af van het aantal personen met wie je speelt en het tijdstip van het spel.

- Beach racing met blokkarts

Wil je zelf echt racen in Zandvoort? Dan is een van de twee blokkart-arrangementen (eventueel met wat lekkers erbij) van Seaside Sports wat voor jou. De adrenaline stroomt door je lijf als je met hoge snelheid over het strand crosst. Ook hier wordt de snelste tijd beloond, met een prijs vanuit Seaside Sports. 

Afhankelijk van je arrangement betaal je € 25,00 of € 37,50 p.p.  

Kijk voor meer activiteiten rondom de Dutch Grand Prix in Zandvoort op ZandvoortBeyond.nl.