Groenten.
Groenten. ((Foto: Pixabay | Robert-Owen-Wahl))

Voedselbank Haarlemmermeer groeit als kool

  Nieuws

HAARLEMMERMEER - De voedselbank in gemeente Haarlemmermeer staat onder flinke druk. In het afgelopen halfjaar is het klantenbestand met 50 procent gestegen.

Vijftig procent meer klanten

De voedselbank moet daardoor met dezelfde middelen meer monden voeden. Ongeveer 780 mensen maken op dit moment gebruik van de voedselbank. "We zien vooral een toename in mensen die in de schulden zitten en eenoudergezinnen", zegt Hans de Bats van de voedselbank Haarlemmermeer. "De oorzaak van de groei is dat mensen tegenwoordig de schaamte voorbij zijn. Het is niet meer gek om aan te kloppen bij de voedselbank."

Ondanks de grote toename van het klantenbestand, denkt de organisatie niet in de problemen te komen. "Er is voldoende aanbod van voedsel. We zullen alleen moeten zorgen dat we operationeel kunnen meegroeien. Onze uitdeelpunten moeten wellicht langer openblijven en we hebben meer chauffeurs nodig."

Uitdaging

Verwacht wordt dat de toename zal doorzetten. Dat betekent dat de voedselbank wel op zoek moet naar nieuwe bedrijven die voedsel aanbieden om dezelfde voedselpakketten te kunnen aanbieden. "We willen de kwaliteit van de pakketten behouden, dus dat is voor nu onze uitdaging."

i.s.m. Mediapartner NHNieuws

Meer berichten