Margret IJdema pakt goud op NK paratriatlon

Sport
Margret IJdema won al eerder de nationale titel.
Margret IJdema won al eerder de nationale titel. (Foto: Christie Brouwer)

HEERHUGOWAARD/ SITTARD - De Heerhugowaardse Margret IJdema heeft tijdens de Nederlandse kampioenschappen paratriatlon de nationale titel gewonnen bij de vrouwen. Margret komt uit in de categorie PTWC H1 voor rolstoelatleten. Eerder in de week had ze al zilver gewonnen op het NK handbiken.

Het officieuze NK in Sittard, waar gezwommen werd in het zwembad en de handbike/fiets- en wheeler/looponderdelen plaatsvonden op het Tom Dumoulin Bikepark, werd georganiseerd als alternatief voor het NK dat eerder dit seizoen in Alphen aan den Rijn gepland stond. “Het was ontzettend leuk om eindelijk weer een wedstrijd te hebben”, vertelde bonscoach Bas de Bruin na afloop. “Omdat het een open NK was, kon iedereen meedoen en daardoor zagen we flink wat nieuwe gezichten.”

Paralympics

Margret IJdema kon tevreden terugkijken op haar succesvolle week. “Ik ben trots op mijn tijden op alle drie de onderdelen. En dan worden mijn inspanningen ook nog beloond met de eerste plek”, aldus de enthousiaste Heerhugowaardse, die haar fans dankt voor alle support. Volgend jaar staat haar grootste doel op de agenda: de Paralympische Spelen in Tokio. Om zich daar optimaal op voor te bereiden hoopt ze dat er meer (internationale) wedstrijden gepland kunnen worden.

Volg Margrets prestaties via www.margret-ijdema.nl.