Leerlingen groep 7 van Sint Janschool in Breezand overtuigende Oranje-fans!

Oranje
Groep 7 van juf Maaike compleet uitgedost in oranje tenues.
Groep 7 van juf Maaike compleet uitgedost in oranje tenues. (Foto: JB/RM)

BREEZAND - “Zo’n twee weken terug moest ik tijdens de taalles het woord ´initiatief´ uitleggen en dit heb ik gedaan door de kinderen mijn initiatief voor te leggen: hoe leuk is het om met elkaar op 21 juni naar de wedstrijd van Oranje te kijken in de klas? Dit initiatief werd met luid gejuich ontvangen”, zegt juf Maaike Verhoeks van groep 7 van basisschool RKBS Sint Jan in Breezand.

Groep 7 vertoeft al enige tijd in EK-sferen. Juf Maaike liet haar pupillen onlangs in oranjetenues naar school komen, hetgeen een mooi plaatje opleverde. Ook werden klassikaal vijf vragen met betrekking tot het EK beantwoord. “Mijn groep 7 is een gezellige klas van 21 kinderen die naast hard werken, lol hebben óók nog heel sportief zijn. Uit mijn hoofd worden de volgende sporten door de kinderen beoefend: schaatsen, atletiek, wielrennen, shorttrack, korfbal, voetbal, streetdance, basketbal, paardrijden en handbal. Afgelopen week hoorde ik dat de eerste oranje items al door de kinderen waren gekocht om helemaal in het oranje de wedstrijd te kunnen kijken. Daarbij houd ik (hun juf) ook erg van voetbal en begint onze maandagochtend standaard om even de voetbaluitslagen van de grote clubs uit de Eredivisie door te nemen”, zo meldt juf Maaike.

De vragen

Mijn meest favoriete Oranjespeler is… omdat...

De meeste kinderen van groep 7 vinden Frenkie de Jong de beste speler van het Nederlands elftal: Ziva: “Je kunt niet makkelijk de bal van hem afpakken.” Mats: “Hij kan goede passes geven.” Giel: “Hij dribbelt overal makkelijk naartoe.” Ook de Ligt en Wijnaldum zijn goede spelers volgens groep 7. 

Dit wordt hét toernooi van Oranje omdat……

Klas: “De spelers spelen bij bekende clubs en hebben vooraf goed met elkaar getraind.” Toon: “Het middenveld van Oranje is erg goed.” Janey: “Je best doen is eigenlijk het belangrijkste.” Tygo: “Ook de spitsen zijn goed, waardoor we veel doelpunten gaan maken.” 

Als ik vlak voor de wedstrijd via ZOOM de spelers mocht toespreken zeg ik: ...

“De hele klas zou alle spelers heel veel succes wensen met de wedstrijd. Ook de uitspraak ´Meer dan je best kun je niet doen´ wordt vaak genoemd. Of: ‘Je kunt het!’

Zo juich ik bij een goal: ...

Noud: “Ik schreeuw keihard ´yes´. John: “Gewoon keihard juichen!”. Toon: “Ik spring meestal van de stoel af en ga springen.” Liz: “Dan roep ik keihard ´lekker!!!!!´.”

Als Oranje Europees Kampioen wordt, dan...

“Dan zouden we een week lang in het Oranje naar school komen als eerbetoon. Ook zouden we met de klas een polonaise gaan lopen over het schoolplein.” Suus: “Dan gaan we echt keihard juichen!”