Kort nieuws

Nieuws

Schilderijen gezocht

HOORN - De expositiecommissie van de Vereniging Oud Hoorn is naarstig op zoek naar schilderijen die karakteristieke plekken van Hoorn laten zien. Het is de bedoeling dat die schilderijen deel gaan uitmaken van een expositie in het onderkomen van de vereniging in Het Pakhuis aan Onder de Boompjes in Hoorn. Het eeuwfeest van Oud Hoorn is de directe aanleiding voor de expositie. Voor de eerste periode (mei tot en met juni) wordt gezocht naar werk van schilders, die ruwweg in de eerste helft van de vorige eeuw in Hoorn zijn geboren of daar een groot deel van hun leven werkzaam zijn geweest, bijvoorbeeld vader en zoon Ooijevaar, Wouter Ydo , Adriaan Volkers en Jaap Langereis. In de herfst van dit jaar komen de 'jongere' schilders aan bod. In de zomermaanden zijn in Het Pakhuis koppen van markante inwoners van Hoorn te zien, bijvoorbeeld van de legendarische Peukie Snel, getekend door Adriaan Volkers. Wie denkt een schilderij voor deze exposities in huis te hebben en dit schilderij ook gedurende de duur van een tentoonstelling beschikbaar wil stellen, kan een reactie sturen naar info@oudhoorn.nl.
Voorjaarstocht

BLOKKER - De Westfriese Toerclub verzorgt zondag 7 mei de fietstoertocht 'Voorjaarstocht'. Er kunnen afstanden gefietst worden van 65 en 90 kilometer. Om 9.00 à 9.30 uur is de start bij Handbal Vereniging Blokker, Noorderdracht 42a in Blokker, nabij de molen 'De Krijgsman'. Vanaf 8.30 uur is de kantinedeur open. In het fietsseizoen verzorgt WFTC diverse vrije toer tochten vanaf 65 kilometer. Belangstellenden mogen altijd meefietsen om kennis te maken met de club. Meer informatie over het jaarprogramma via www.wftc.eu.
Buutschooterpad
OUDENDIJK - Eetcafé Les Deux Ponts aan de Slimdijk 2 in Oudendijk verzorgt zondag 7 mei een rondwandeling over de nieuwe fiets-wandelroute 'het Buutschooterpad', dat dwars door de polder Beschoot van Oudendijk naar Grosthuizen loopt. Onderweg wordt een bezoek gebracht aan het museumgemaal Beetskoog. Neem een kijker mee en trek stevige wandelschoenen aan! Verzamelen om 14.00 uur bij het eetcafé. De wandeling is circa 6,5 kilometer lang. Kosten zijn 3,50 euro p.p. (kinderen tot twaalf jaar 1,50 euro). Meer informatie: 0229-541275.
Lions

HOORN - Wat doet een Lions Club? Hoe ziet de organisatie eruit? Iedereen die meer wil weten over Lions Club Hoorn De Doelen is maandag 8 mei van harte welkom tijdens de open avond. Deze vindt plaats in De Hoge Hop aan de Roerdomp 2 in Hoorn en begint om 18.30 uur. Aanmelden kan bij secretaris Burret Olde: 06-179365 of n.olde41gmail.com.
Geheugentraining

HOORN - Nieuwe handvatten en trucjes leren om het geheugen te verbeteren? Omring verzorgt vanaf dinsdag 9 mei een geheugentraining in Het Baken in Hoorn. Tijdens vijf bijeenkomsten gaan deelnemers met een specialist aan de slag met verschillende geheugentechnieken. Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor een gratis intake. De cursus zelf vindt plaats tussen 13.30 en 15.30 uur. Aanmelden en meer informatie: 088-2067999 of service@omringpas.nl.
Moeiteloos zingen

HOORN - Wie altijd al heeft willen zingen, maar nogal onzeker is of samen met andere mensen wil zingen, maar niet in een wekelijks koor, dan is een maandelijkse inloopkoor misschien de oplossing. Het uitgangspunt van dit koor is, dat iedereen kan zingen. De koorleden zingen niet van blad en noten lezen is geen pré. Het koor zingt wereldliederen, mantra’s, gospels, klaag- en jubelzangen en melodieën uit verschillende culturen en spirituele tradities. Begeleiding: Maarten Moens. Kom 11 mei, 1 juni en 29 juni van 20.00 tot 22.00 uur naar de Parcivalschool, Nachtegaal 146 in Hoorn. Opgeven of meer informatie via tel. 06-25525702 of maartenmoens@kpnmail.nl.
Tien jaar Pimpkoor Twist

GROOTEBROEK - Pimpkoor Twist bestaat tien jaar en wil dit feestje graag vieren met een gratis optreden op een donderdagavond bij een zorginstelling in West-Friesland. Instellingen die ook wat te vieren hebben, kunnen dit het koor laten weten. De leukste reactie wordt beloond met een gratis optreden van Pimpkoor Twist voor de bewoners. Stuur een mailtje naar pimpkoortwist@gmail.com. Het koor zingt Nederlandse en uit het Engels vertaalde liedjes en staat onder leiding van Marc de Vries. Nieuwe leden zijn van harte welkom! De repetities zijn drie keer per maand op de donderdagavond in dorpshuis De Stek, Op den Hoef 36 in Grootebroek. Kom vrijblijvend langs op 11 of 18 mei, 1, 8, 15 of 22 juni tussen 20.00 en 22.00 uur. Meer informatie: 0228-513918 of pimpkoortwist@gmail.com.
Rasp- en spinhuizen

HOORN - De KBO-Hoorn heeft donderdag 11 mei een themamiddag in het Rode Kruis-gebouw in Hoorn. De middag staat in het teken van rasp- en spinhuizen in Amsterdam. René Valensa komt daarover vertellen. Nieuwsgierig? Kom langs aan de Vredehofstraat 9c. Aanvang is 14.00 uur, entree drie euro.
She’s Amazing

ZWAAG - She’s Amazing verzorgt donderdag 11 mei opnieuw een gezellige avond voor ladies in De Plataan in Zwaag. De avond is voor iedere vrouw uit welke cultuur of situatie dan ook. Het thema is 'Wat doen woorden met jou?'. Het thema, op christelijke basis gebaseerd, wordt door Rina Kossen in een ontspannen sfeer en met humor gebracht. Vanaf 19.45 uur kunnen belangstellenden binnenlopen; de koffie staat klaar. Na afloop is er voldoende ruimte voor een samenzijn en een hapje en drankje. Zie ook: www.shesamazing.nl of mail naar rinakossen@gmail.com.
Psychose

HOORN - Naasten van mensen die last hebben van psychoses, zijn donderdag 11 mei van harte welkom tijdens de contactavond over psychose in het personeelsrestaurant van het GGZ-centrum Westfriesland aan de Maelsonstraat 1 in Hoorn. Familieleden raken makkelijk overbelast en hebben soms zelf professionele psychische hulp nodig. Tijdens de contactavonden worden ervaring gedeeld. De avond wordt geleid door Magda Frandsen, ervaringsdeskundig familielid. Aanvang 20.00 uur. Meer informatie: 0229-212321.
Workshop aquarel

HOORN - De Baanbreker in Enkhuizen verzorgt vrijdag 12 en zaterdag 20 mei in Hoorn workshops 'aquarel' voor beginners. De workshops worden gegeven in atelier Kunstig Bekeken aan de Wilhelminalaan 2. De opbrengst van de workshops komt volledig ten goede aan de kunstprojecten van de organisatie. De Baanbreker is een leerwerkbedrijf voor mensen met beperkingen. Kunstig Bekeken is het kunstatelier van de organisatie, waar kunstenaars met een GGZ-achtergrond een vaste werkplaats hebben om zichzelf te ontwikkelen. Tijdens de workshop ontdekken deelnemers de mogelijkheden van het werken met aquarel. De workshops zijn van 9.30 tot 12.30 uur. Kosten: dertig euro per persoon (inclusief materialen, koffie, thee en wat lekkers). Aanmelden: kunstig.bekeken@baanbrekerenkhuizen.nl (met vermelding van een voorkeursdatum). Meer informatie: www.baanbrekerenkhuizen.nl.
Garageverkoop
HEM - Rond de Theresiakapel aan de Hemmerbuurt 211 in Hem vindt zaterdag 13 mei van 11.00 tot 16.00 uur een garageverkoop plaats. De gehele opbrengst komt ten goede aan Stichting Hulp Macedonië. Meer informatie over dit goede doel staat op www.hulp-macedonie.nl.
Signeersessie
HOORN - Maria H. Buijs uit Blokker signeert zaterdag 13 mei haar boek 'Simsimeya' bij The Read Shop, Huesmolen 7 in Hoorn. Zij is daar aanwezig van 14.00 tot 16.00 uur. Gedreven door een 'onbeschrijflijk' verlangen en heimwee maakte Maria vele reizen, altijd het gevoel hebbend op zoek te zijn naar iets. Maar naar wat? Uiteindelijk belandt ze in de Sinaïwoestijn, waar ze tijdens een nachtelijke beklimming van de Mozesberg een emotionele ontmoeting had die haar leven op de kop zou zetten. Die nacht vielen alle puzzelstukjes op hun plaats: ze had gevonden wat ze onbewust al die jaren had gezocht maar wat ze nooit onder woorden had kunnen brengen. Het boek 'Simsimeya' is opgedragen aan alle moeders die een kind verloren.
Zwanger, gezond en fit

MEDEMBLIK - GGD Hollands Noorden start maandag 15 mei een cursus 'Zwanger, gezond en fit!' in Medemblik. Bij deze cursus ligt de nadruk op actief bewegen, houding en conditie. Vanaf ongeveer 25 weken zwangerschap kunnen vrouwen met de cursus starten. Er zijn in totaal zeven bijeenkomsten van 19.30 tot 20.45 uur in Sint Maartenshof, Sint Maartenshof 36f in Medemblik. Aanmelden en meer informatie: www.ggdhollandsnoorden.nl/Cursussen. E-mail: cursusbureau@ggdhn.nl. Telefoon: 088-0100557 (maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 15.00 uur).
Presentatie domotica

HOORN - In Sport Centrum, Holenweg 14a in Hoorn wordt 17 mei van 10.00 tot 12.00 uur een presentatie gegeven over domotica in de zorg. Belangstellenden krijgen informatie over de nieuwe ontwikkelingen in de gezondheidszorg. Wat kan men de komende jaren verwachten op medisch gebied? Meer informatie: tel. 06-83351218 of f.bieri@hccnet.nl.
Mama Vita
HOORN - Stichting Mama Vita is een landelijk netwerk voor moeders van kinderen met autisme, ASS of andere ontwikkelingsproblematiek. Mama Vita brengt moeders bij elkaar en biedt ondersteuning door activiteiten, bijeenkomsten en kennisprogramma's. Woensdag 17 mei start om 19.00 uur een pilot-bijeenkomst in Hoorn. Regiomoeder Anita Schuit organiseert elke maand een avond met een thema, lezing of workshop. Om 19.00 uur is er inloop met koffie en thee, daarna een korte introductie over Mama Vita en een voorstelrondje. Vanaf ongeveer 21.00 uur is er gelegenheid om vragen te stellen. De locatie is Wilhelminalaan 2a in Hoorn. Aanmelden kan bij Anita Schuit, e-mail: ageschuit@gmail.com. Meer informatie: www.mamavita.nl.
Alzheimer Café

HOORN - In het Hoge Hop aan de Roerdomp 2 in Hoorn vindt woensdag 17 mei een bijeenkomst plaats an het Alzheimer Café Hoorn. Het onderwerp deze avond luidt: ‘Niet vergeten om goed te eten’. Hoe belangrijk is goede voeding? Als deskundige is uitgenodigd Ruud Dirkse, Zorginnovator, directeur DAZ, projectleider, adviseur, trainer, coach. Tevens auteur van vier boeken over dementie. Gespreksleider van deze avond is Addy de Mooij. Het programma begint om 19.30 uur. De toegang is gratis en van tevoren aanmelden is niet nodig. Meer informatie: a.demooij@geriant.nl of e.ruijer@geriant.nl. Telefoon: 0229-741741.
PTSS

HOORN - Bij Vrijwilligerspunt vindt donderdag 18 mei van 15.30 tot 16.30 uur een presentatie over PTSS (posttraumatische stressstoornis) plaats. Hoe kan PTSS bespreekbaar worden gemaakt in een (vrijwilligers)organisatie? Dorine is ervaringsdeskundige en vertelt haar verhaal. De presentatie is bedoeld voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties en is kosteloos. Het Vrijwilligerspunt West-Friesland is te vinden aan de Maelsonstraat 20 in Hoorn. Meer informatie en aanmelden: www.vrijwilligerspunt.com of 0229-216499.
Digitale gezondheidszorg

HOORN - In het Belevingscentrum Lekker Blijven Wonen geeft de heer H. Meussen (gastspreker van de HCC! SeniorenAcademie) donderdag 18 mei een lezing over Digitale Gezondheidszorg (e-Health). Deze presentatie informeert belangstellenden over de nieuwe ontwikkelingen in de gezondheidszorg. Welke voor- en nadelen hebben de nieuwe mogelijkheden? Het Belevingscentrum is te vinden aan het Kleine Noord 57 in Hoorn. De lezing is van 13.15 tot 14.30 uur. Telefonisch reserveren kan bij projectleider Nini Viëtor, 06-51514511.
Bespreekbaarheid van kanker

HOORN - Taalbarrières, cultuurverschillen, bespreekbaarheid van kanker en gebruik van de zorg. Dat zijn slechts enkele redenen waarom allochtone patiënten met kanker mogelijk op een andere manier met hun ziekte omgaan dan autochtone patiënten. Stichting Gezondheid Allochtonen Nederland (SGAN) verzorgt, in samenwerking met Inloophuis Pisa, donderdag 18 mei een lezing over bovenstaand thema. Wiek Luza, coördinator van Inloophuis Pisa: "Wij werken graag mee aan deze bijeenkomst in de hoop ook voor deze groep mensen de drempel naar ons inloophuis te verlagen." Doel van deze lezing is om zorginstellingen, patiëntenorganisaties en allochtone organisaties te informeren en met elkaar in gesprek te gaan. De lezing begint om 19.00 uur in het inloophuis aan de Draafsingel 59 in Hoorn. Spreker is internist/oncoloog dr. Ali Lahdidioui. Aan het bijwonen van deze lezing zijn geen kosten verbonden. Een vrijwillige bijdrage wordt bijzonder op prijs gesteld. Aanmelden kan via www.inloophuispisa.nl of e-mailadres: info@sgan.nl. Meer informatie: 088-0036501.

Boeken en elpees gezocht
OUDENDIJK - Voor de grote jaarlijkse boekenmarkt in de kerk van Oudendijk - die zaterdag 20 en zondag 21 mei plaatsvindt - worden boeken, elpees en dvd's gezocht. Dus ruim de kast thuis op, haal de zolder of schuur leeg. Bel naar Theo Lursen (06-53739854) of mail naar theolursen@hetnet.nl. De spullen worden opgehaald.
15-dorpentocht

NIBBIXWOUD - Motorclub West-Friesland houdt zondag 21 mei voor de 42e keer haar 15-dorpentocht. De route is dit keer ongeveer 177 kilometer lang en gaat door vijftien West-Friese dorpen. Het vertrek is vanaf de kantine van ijsbaan De Sluisven, Oosterwijzend 24a in Nibbixwoud. Starten kan tussen 9.00 en 12.00 uur. Het inschrijfgeld is zes euro. Iedereen met een motor kan meedoen.
Dag van de Hond

ZWAAG - Bij Kynologenclub West-Friesland aan de Roskam 3 in Zwaag worden zondag 21 mei - op de Dag van de Hond - allerlei activiteiten georganiseerd. Het thema van deze dag is 'Kind en Hond'. Kinderen kunnen zich bijvoorbeeld laten schminken en daarna met hun hond op de foto gaan, er is een luchtkussen en ze kunnen een hondenspeeltjes maken. Tussen 11.30 en 13.30 uur worden demonstraties 'Agility' (behendigheid) en 'hoopers' gegeven. Belangstellenden kunnen onder begeleiding het parcours zelf met hun hond lopen. Om 12.30 uur vindt een kind-hondparade plaats, waarbij de kinderen zich mogen verkleden. Verder zijn deze dag de dierenambulace en het KNGF aanwezig. De Dag van de Hond is van 11.00 tot 15.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.kcwf.nl.
Slaapapneu

HOORN - Last van slaapapneu? Of... last van een partner met slaapapneu? Maandag 22 mei houdt het Westfriesgasthuis in samenwerking met de Landelijke ApneuVereniging een bijeenkomst over slaapapneu. Wat is slaapapneu en wat zijn de behandelingen? De avond is bedoeld voor mensen met slaapapneu en andere belangstellenden. De bijeenkomst vindt plaats in het personeelsrestaurant van het Westfriesgasthuis en begint om 19.30 uur. KNO-arts Milène Raming en longarts Peter de Vries, beiden werkzaam in het Westfriesgasthuis, spreken tijdens de voorlichtingsavond. Zij vertellen over slaapapneu vanuit hun eigen specialismes. Het publiek kan vragen stellen. In verband met het beperkte aantal plaatsen is aanmelding verplicht. Dat kan via zorginformatiepunt@westfriesgasthuis.nl of 0229-257613. Geef bij de aanmelding het aantal personen door.
40MM

VENHUIZEN - De 44e editie van de sponsorwandeltocht 40MM vindt zaterdag 27 mei plaats. Er zijn verschillende routes - variërend van vier tot veertig kilometer - door West-Friesland en over de IJsselmeerdijk. Iedere wandelaar die meedoet, laat zich sponsoren. Met de sponsoropbrengsten worden ruim 145 projecten in minder ontwikkelde landen ondersteund. Ga de uitdaging aan en loop mee! Meer informatie en inschrijven: www.40mm.nl.
Rock'n'Roll SUNday

HOORN - Voor de tiende keer vindt zondag 28 mei in Hoorn het Desperados Hoorn Rock’n’Roll SUNday-festival plaats. In meer dan twintig deelnemende cafés in de binnenstad kunnen bezoekers genieten van rockabilly-muziek, verzorgd door circa 23 bands en acts. De toegang is gratis. Omdat dit de tiende en laatste keer is dat Hoorn Rock’n’Roll SUNday wordt georganiseerd, pakt het comité dit jaar extra uit, met dank aan de giften van gemeente Hoorn en de crowdfunders. Er is een verrassingsact geboekt die het publiek tussen 14.00 en 16.00 uur op ludieke wijze helemaal in de rock-'n-roll'-stemming brengt. Ook staat er een Photobooth waar iedereen gratis leuke kiekjes van zichzelf kan laten maken. De Photobooth staat van 15.00 tot 17.00 uur op de Roode Steen en van 17.00 tot 19.00 uur op de Dubbele Buurt. Om 14.30 uur geeft dansschool Jump Up Boogie Woogie in Het Huis Verloren een dansdemonstratie. Sleezy Tiki Barbershop is aanwezig om de heren de nodige vetkuiven aan te meten. De afterparty is dit jaar om 21.00 uur in Café 80's met Jake Calypso and His Red Hot onder begeleiding van dj Thomas. Kijk voor het volledige programma op www.rocknrollhoorn.nl.
Taizé-viering

HOORN - Taizé Westfriesland verzorgt zondag 28 mei om 19.30 uur een viering in de Koepelkerk in Hoorn. Zoals altijd heeft de viering een meditatief karakter, met veel zang, stilte en korte inspirerende teksten. Natuurlijk ook live muzikale begeleiding. Meer informatie? Volg www.facebook.com/taizewestfriesland of www.taizewestfriesland.weebly.com. Vragen? Stuur ze naar taizewestfriesland@gmail.com.
Meedoen met Op Roet

HOORN - Stichting Op Roet maakt van 21 september tot en met 1 oktober een nieuwe muziektheatervoorstelling in het oude Philipsgebouw aan de Holenweg in Hoorn. Een bijzondere voorstelling gebaseerd op ware gebeurtenissen van een Hoornse cowboy: Ed van Hoorn. Hij werkt al 25 jaar in verschillende oorlogsgebieden in het Midden-Oosten. Hij bouwt vluchtelingenkampen, hij zorgt, hij vloekt én hij hijst graag de Nederlandse vlag op bijzondere plekken. Een voorstelling waarin deze onconventionele eenling strijdt tegen bestaande systemen. Deze systemen wil Stichting Op Roet graag verklanken met circa dertig zangers en zangeressen. Componist/dirigent bij deze locatievoorstelling is Arnoud Lansdaal. Hij zet de taal om in muziek en maakt met de zangers en zangeressen een soundscape. Het script is van Ingrid Docter en regisseur is Lyda Tijsen. Wie vindt het een uitdaging om in tien repetities in een spraakmakende locatievoorstelling te staan? Maandag 29 mei is in het Philipsgebouw een infobijeenkomst, aanvang 19.30 uur. Aanmelden kan via e-mail: lyda@op-roet.nl . Vermeld naam, leeftijd en wel/geen zangervaring.
Kindervakantieweken
REGIO - Ieder kind verdient een fijne vakantieweek op een mooie plek in Nederland waar veel te zien en te doen is. Daarvoor zorgen de Kindervakantieweken van Humanitas West-Friesland. Deze organisatie verzorgt een vakantieweek voor kinderen uit West-Friesland op de Veluwe. Deze vakantie is bedoeld voor kinderen die om sociale, medische of financiële redenen nooit op vakantie gaan. De kinderen kunnen bij Humanitas West-Friesland worden aangemeld door jeugdhulpverleners, kinderkleding-/voedselbank, leerkrachten en huisartsen. De kinderen worden begeleid door een team van goed voorbereide, ervaren en enthousiaste vrijwilligers. De kosten per kind bedragen 475 euro. De eigen bijdrage van de ouder(s)/verzorger(s) bedraagt 65 euro per kind. Die andere 410 euro per kind wordt door Humanitas West-Friesland door sponsoring en fondswerving bij elkaar gebracht. Wie Humanitas wil steunen, kan een bijdrage overmaken op NL 70 RABO 0334 7592 02 o.v.v. activiteitencode 304A15001 kindervakantieweken Humanitas WF 2017 (graag voor 1 juni). Hoe meer geld, hoe meer kinderen op vakantie kunnen. De kindervakantieweken worden gehouden van 22 juli tot en met 19 augustus.
Zelfgenezend vermogen

HOORN - Drs. Diana Grose is donderdag 1 juni van 13.00 tot 15.00 uur aanwezig bij Inloophuis Pisa aan de Draafsingel 59 in Hoorn. Zij geeft een presentatie over 'Innerlijke kracht en Zelfgenezend vermogen'. Diana is natuurgeneeskundig therapeute en gezondheidscoach. Zij hanteert de methode 'mindful movement' (mindfulness in zachte lichamelijke bewegingen) en geleide meditaties/visualisaties. Deze methode biedt ontspanning, creëert een rustpunt en geeft toegang tot het hart. Deze presentatie is bij uitstek geschikt voor vrouwen die klaar zijn met hun reguliere behandeling van kanker. Meer weten? Kijk op www.dianagrose.nl en www.inloophuispisa.nl.
Reiki
ENKHUIZEN - Beoefenaars van en geïnteresseerden in reiki zijn 7 juni en 5 juli van 19.30 tot 21.30 uur welkom op de maandelijkse open reiki-avonden bij MEC De Witte Schuur, Wilhelminaplantsoen 2 in Enkhuizen. Westerse en Japanse methoden worden besproken en op elkaar geoefend. Aanmelden: evelyn@quicknet.nl of 06-13551944.
Beter slapen

HOORN - GGZ Noord-Holland-Noord aan de Maelsonstraat 1 in Hoorn start maandag 12 juni de cursus 'Beter Slapen' voor zestigplussers. Ouderen hebben vaak problemen met slapen en/of slaapmedicatie. De ervaring leert dat deze cursus hen kan helpen beter te slapen en medicatie af te bouwen. De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten met een terugkomdag (28 augustus) en wordt begeleid door Tanja Su, psycholoog bij GGZ NHN. De cursus is wekelijks op de maandag van 14.00 tot 16.00 uur. Aanmelden kan via 088-6565000. Deelname is gratis, de kosten voor het oefenboek zijn elf euro.
Amuse- en schildertour

TWISK - Het nieuwe evenement AmusantTwisk vindt zondag 18 juni van 12.00 tot 17.00 uur in Twisk plaats. Dit is een amuse-tour in combinatie met een schildersdag door het hele dorp. Verschillende schilders en culinaire aanbieders hebben hun medewerking al toegezegd. Bezoekers ontvangen tegen betaling een kaart, waarmee ze een aantal ‘amuses’ kunnen proeven op verschillende locaties in Twisk. De deelnemers kunnen onderweg culinair genieten, de schilderwerken ‘in de maak’ bewonderen en een praatje maken met de makers. Meer informatie: www.nuttwisk.nl.
Lourdesreis

REGIO - In de Westfriese Lourdes Vliegreis 2017 (van 27 september tot en met 2 oktober) zijn nog vrije plaatsen, in het groepshotel én het zorghotel. Het zorghotel is dé uitgelezen plek voor mensen die zorg of verpleegkundige hulp nodig hebben. De zorgvrijwilligers verlenen alle benodigde hulp op elk gewenst tijdstip. Wie ook als (zorg)vrijwilliger mee wil naar Lourdes, kan een mailtje sturen naar henk.smits@vnb.nl. Wie graag als deelnemer mee wil, kan bellen of mailen met Harry Vet: 0228-514040 / ham.vet@quicknet.nl.