Rotary en Lions bezorgen 150 Vrijheidsmaaltijden bij ouderen

Algemeen
Niet minder dan 150 adressen zijn bezocht.
Niet minder dan 150 adressen zijn bezocht. (Foto: Aangeleverd)

LANDSMEER - Juist op de dag waarop Nederland de vrijheid vierde, zaten vele ouderen in Landsmeer door de coronamaatregelen noodgedwongen opgesloten. Daarom besloten Rotary Club Landsmeer en Lions Club Landsmeer de handen ineen te slaan om samen met WonenPlus en SamenMeer zo’n 150 ouderen op 5 mei te laten weten dat er toch aan hen gedacht werd.

José Komin, voorzitter van Rotary Landsmeer, vertelt: “Het is extra wrang dat juist de mensen die in de oorlog gestreden hebben voor onze vrijheid, op Bevrijdingsdag zonder bezoek opgesloten zitten in hun huizen en verzorgingshuizen. Daarom hebben wij als Rotary in samenwerking met Lions Club en ondersteund door talloze lokale ondernemers een feestelijke Vrijheidsmaaltijd ontwikkeld, die wij bij deze lieve ouderen aan huis hebben afgeleverd.”

Het pakket bestond uit een oranje tas met daarin een nostalgische maaltijd van Frans Kelders, chocolaatjes van Kloppenburg, twee flesjes mineraalwater van Herrogate, een bloeiend plantje van Zijlstra en het boek ‘Een goed verhaal’, met oorlogsherinneringen van Landsmeerders. Samen met een mooie bos tulpen en een handgeschreven kaart met een Vrijheidsgedicht werd de tas bij de ouderen op de mat bij de voordeur afgeleverd.

Bij verzorgingshuizen De Keern en Jonkerhof zijn bovendien appeltaarten afgeleverd om bewoners en medewerkers iets lekkers bij de koffie te bieden.

José Komin: “Al met al was de actie een groot succes. De reacties waren hartverwarmend, maar soms ook ontroerend en verdrietig. Maar het belangrijkste doel is behaald: de ouderen in ons dorp weten dat ze niet worden vergeten!”

De actie was goed voorbereid.