Jumbo Landsmeer toont sociaal gezicht

Algemeen
Johan Plemp kijkt verder dan de muren van zijn supermarkt.
Johan Plemp kijkt verder dan de muren van zijn supermarkt. (Foto: Rodi Media/MvS)

door Marcel van Stigt

LANDSMEER – De jaarlijkse sponsoractie bij Jumbo gaat niet door omdat de extra handelingen in de supermarkt niet stroken met de aangescherpte coronamaatregelen. Evengoed krijgen alle Landsmeerse verenigingen die in de afgelopen jaar hebben meegedaan van ondernemer Johan Plemp een donatie op hun rekening gestort. Jumbo Landsmeer laat hiermee zijn sociale gezicht zien. En niet alleen hiermee. De Hartstichting kan € 2.500,00 tegemoetzien als bijdrage voor haar onderzoek naar corona.

Geen sponsoractie, wel donaties aan verenigingen

Er gelden nieuwe richtlijnen om het coronavirus te beteugelen en dat betekent extra alertheid bij Johan Plemp. Het welzijn van zijn medewerkers en klanten komt op de eerste plaats, maar hij kijkt wel verder dan de muren van zijn supermarkt.

“Iedereen heeft met corona te maken, iedereen wordt geraakt”, zegt hij. “Samen zijn we heel ver gekomen en de komende maanden zal nog veel van ons worden gevraagd. Samen moeten we het doen.”

Oog voor het maatschappelijk belang

Voordat het coronavirus zich aandiende had Johan Plemp al oog voor het maatschappelijk belang. Hij werkt mee aan de actie Landsmeer Schoon en steunt het lokale verenigingsleven. Daarvoor reserveert hij jaarlijks € 15.000,00. In de afgelopen drie jaar organiseerde hij een succesvolle sponsoractie. Klanten kregen voor elke € 10,00 die ze aan boodschappen hadden besteed een voucher en die konden ze aan de vereniging van hun voorkeur toewijzen. De clubs werden daar zomaar € 100,00 tot € 1000,00 wijzer van. Maar die actie gaat nu niet door.

Hoofdsponsor jeugdafdeling IVV

Johan: “Vanwege de coronacrisis is dat niet verstandig. De actie voegt extra handelingen toe waar je juist minder contact wilt. Toch krijgen de verenigingen die in de afgelopen drie jaar hebben deelgenomen een bijdrage op basis van het bedrag dat ze jaarlijks hebben verdiend. We doen dit omdat we het belangrijk vinden om het verenigingsleven te ondersteunen. Ik heb liever dat jongeren gaan sporten en daardoor fit en gezond zijn dan dat ze op een pleintje rondhangen. Mede daarom zijn we onlangs hoofdsponsor geworden van de jeugdafdeling van IVV.”

Voor Johan Plemp tellen niet alleen omzet en winst met de verkoop van artikelen in de supermarkt. Hij wil zich nadrukkelijk inzetten voor de samenleving. Binnen, maar ook buiten Landsmeer.

“Ik ben benaderd door de Hartstichting, waarmee ik al contacten heb, om onderzoekpartner te worden. Het onderzoek richt zich op de impact van corona op het hart. Ook dit vind ik belangrijk. Daarom sponsor ik deze stichting met een eenmalige bijdrage van € 2.500,00. Als Jumbo overleven we deze crisis, maar het is altijd fijn om iets voor een ander te doen.”