Minoes komt na 12,5 jaar thuis om te sterven

Algemeen
Poes Minoes is weer veilig terug bij haar baasjes.
Poes Minoes is weer veilig terug bij haar baasjes. (Foto: aangeleverd)

MEDEMBLIK - “Wij woonden in Den Haag, Renze en ik, toen het ons gezellig leek om twee poezen in ons huis te verwelkomen. Eerst Kaatje en niet veel later Minoes. Dat was in 2003.” begint Wendy Brems-Meester. “Een paar jaar later verhuisden we terug naar Medemblik. Ons huis was nog niet klaar dus trokken wij in bij mijn ouders. Kaatje en Minoes gingen mee. Ze leken zich prima te vermaken in Medemblik.”

“Een paar maanden later verhuisde we met zijn alle naar onze nieuwe woning, Renze, ik en onze twee katten.”

Ondanks de chip kwam Minoes niet terug

“In de zomer van 2008 gebeurde er iets naars. Toen wij op vakantie waren en er goed voor onze twee poezen werd gezorgd, besloot Minoes om eens wat verder om zich heen te kijken. We hebben overal gezocht en waren ervan overtuigd dat als iemand haar zou vinden, ze, doordat ze gechipt was, weer bij ons terug zou komen.”

“Toen ze na een paar maanden nog niet terug was gevonden gaven we de moed op. Ze was vast verongelukt of leefde ergens in het wild. We waren er erg verdrietig over.” gaat Wendy verder.

“Een jaar later nog een drama. Kaatje werd op de brug van het vierkantje doodgereden. Iemand had haar in een doos op de stoep gelegd en de dierenambulance gebeld om haar op te halen om de eigenaar te vinden.”

“Toen de dierenambulance kwam leek Kaatje verdwenen. Tijdens de zoekactie zag Renze haar drijven in het water. Renze heeft haar uit het water gehaald en samen hebben we haar een mooi laatste plekje gegeven. Na de komst van onze zonen leek het ons toch weer een leuke toevoeging aan het gezin, en twee schattige poezen Charlie en Robin maakte ons gezin weer compleet.”

Nu is Minoes stokoud

“En dan woensdag 13 januari, een belletje van de Dierenambulance. Na 12½ jaar is Minoes gevonden. Op een paar honderd meter van ons oude huis had zij een nieuwe stek gevonden. Mogelijk is zij nooit door een dierenarts gezien want dan was door de chip duidelijk moeten zijn geworden dat het onze Minoes was.”

“Nu is Minoes stokoud, 17½ jaar is een hele leeftijd voor een poes. Door haar ouderdomskwalen heeft de persoon die voor haar zorgde afstand van haar gedaan en de dierenambulance gebeld. Zij hebben haar chip uitgelezen en kwam tot de conclusie dat dit onze Minoes was. Daar is zij nu, na 12½ jaar, opeens weer in ons gezin.

Tekst gaat verder onder foto

Minous is 17,5 jaar geworden.

Iedereen van slag

“De kinderen vinden haar lief en zielig. Ik ben van slag omdat ik zo nu en dan een poes zag lopen en dacht: dat lijkt Minoes wel. En dan het besef dat we in haar gezonde fitte tijd niet van haar hebben kunnen genieten. Onze andere poes, Robin, is van slag omdat haar territorium is verstoord.”

“We hebben meteen de dierenarts direct bezocht. De laatste dagen was er de hoop dat ze nog een klein tijdje een mooi leven bij ons kan hebben maar we zagen haar met de dag achteruit gaan. Als gezin wilde wij haar nog een fijne tijd geven in haar laatste levensfase. Helaas is Minoes maandagnacht overleden. Ik ben blij dat we bij haar waren, met liefde om haar heen is ze rustig heengegaan.”

Advies

“Aan iedereen bij wie een kat of poes komt aanlopen zou ik willen zeggen: ga ermee naar een dierenarts, kijk of de eigenaar te achterhalen is. Wij hebben verdriet gehad omdat ze uit ons leven verdween en waren in de war toen wij een bejaarde Minoes kregen. En nu is er weer verdriet, onze twee zonen hebben weer afscheid moeten nemen van een vriendinnetje. En het had al die jaren zo mooi kunnen zijn.”

Afbeelding