Purmerendse Saira Sadloe kandidaat voor Piratenpartij

Algemeen
Saira Sadloe,
Saira Sadloe, (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Bij de aankomende Tweede Kamerverkiezingen staat de Purmerendse Saira Sadloe (39) op plek 3 op de kieslijst van de Piratenpartij. Sadloe is een gedragswetenschapper en mensenrechtenactivist. De afgelopen jaren heeft zij zich hard ingezet in het bestrijden van ongelijkheid, onderdrukking en machtsmisbruik door de overheid, door het versterken van de implementatie van mensenrechten.

“Toen ik in 2014, na de geboorte van mijn dochter, besloot om de politiek te verlaten, dacht ik dat het allemaal goed geregeld was in Nederland. Ik had toen groot vertrouwen in de toekomst en de overheid. Wat ik nooit had verwacht was dat de politiek zo snel en zo massaal kwetsbare burgers kon verzuren, vermalen en de afgrond kon injagen. Wetten worden op de omgekeerde wijze toegepast ten gevolge van bureaucratie. Nu, anno 2021, vind ik nog maar weinig terug van de solidaire samenleving van toen.”

Neem de decentralisatie van de WMO en jeugdzorg als voorbeeld. Beide zijn bedoeld om kwetsbare burgers te ondersteunen. Niet dat het voor de decentralisatie perfect was, maar het was toen beter. Nu krijgen ouderen, ouders en kinderen helemaal geen hulp en worden ze door toegenomen bureaucratie de afgrond ingejaagd. Het systeem moet om! Decentralisatie moet direct terug worden gedraaid en de regie moet naar de Rijksoverheid. Wetten moeten worden ingezet waarvoor ze zijn bedoeld, en anders worden geschrapt. Ambtenaren die opzettelijk burgers schaden moeten aansprakelijk kunnen worden gesteld en zelfs strafrechtelijk vervolgd worden. Burgers moeten schadeloos worden gesteld.”

Vanuit de Piratenpartij ga ik de strijd aan tegen ongelijkheid, bureaucratie en machtsmisbruik door de overheid. Burgerrechten moeten worden verstrekt. De stem van burgers moet worden erkend. Dus, directe democratie en transparante overheid, voor jong en oud!”

De Piratenpartij zet zich in voor een transparante overheid, die de rechten van haar burgers respecteert. Dit doen ze door bijvoorbeeld het recht op privacy te bewaken. Maar ook door het verbeteren van toegang tot mensenrechten en Europese wetten, want die richten zich op democratie, eerlijke samenleving en welvaart voor een ieder. Andere onderwerpen zijn: meer woningen, onderwijs en innovatie en een onvoorwaardelijk basisinkomen.