De fietsers komen ook langs Rosarium Vriendentuin in Krommenie.
De fietsers komen ook langs Rosarium Vriendentuin in Krommenie. ((Foto: aangeleverd))

Kinderpret en verhalen in Rosariumpark

KROMMENIE - Het We Make The City Festival wordt van 17 tot 23 juni in de Zaanstreek gehouden. Een aantal groene enthousiastelingen in Krommenie en Assendelft hebben een leuke fietsroute bedacht die met name deze week gefietst kan worden. Deze route gaat langs allerlei groene en sociale initiatieven. Het idee is om mensen te prikkelen eens anders naar hun leefomgeving te kijken. Daarom heet de route ook: met andere ogen fietsen.

Onder het mom van 'We Make The City goes country' is er een uitgebreide fietstocht die ook de Rosarium Vriendentuin aandoet. Woensdag, zaterdag en zondag zijn er op de diverse locaties allerlei activiteiten te doen. Zo is er op woensdag 19 juni van 13.30 tot 16.00 uur een extra kindermiddag. Kinderen kunnen lekker met hun handen in de aarde in de Vriendentuin wroeten onder toeziend oog van tuinier Ton Smit. Ook wordt een verhaal verteld. Doe kleren aan die vies mogen worden!

Zaterdag 22 juni vindt van 19.00 tot 22.00 uur 'Verhalen in het park' plaats. Verhalenverteller Jacob Passander vertelt een toepasselijk verhaal. Daarna worden de mensen uitgenodigd zelf verhalen te delen, maar dat mogen ook gedichten of gedachten zijn. Er zijn geen kosten aan dit evenement verbonden, maar neem zelf een stoeltje, dekentje, eten en drinken mee. Bij slecht weer gaat het niet door, dat wordt vermeld op de Facebookpagina: Rosarium Vriendentuin.

De Rosarium Vriendentuin is een openbare moestuin voor en door buurtbewoners. Het is de bedoeling dat mensen hier samen tuinieren en oogsten. Buurtbewoners worden bij dit mooie stukje Zaans groen betrokken door middel van activiteiten, meewerkdagen en een buurtpicknick. Wij willen graag veel buurtbewoners bij dit mooie stukje Zaans groen betrekken door middel van leuke activiteiten, zoals Verhalen in het park, meewerkdagen, een buurtpicknick en meer.

Kom gerust eens langs in het Groenpark (Rosariumpark) in Krommenie. Meer informatie over het We Make The Ciy Festival: www.wmtc.nl.

Meer berichten