Extra bushalte lijn 61 voor RijswijkBuiten

Nieuws
Er komt een extra bushalte voor lijn 61 in RijswijkBuiten.
Er komt een extra bushalte voor lijn 61 in RijswijkBuiten. (Foto: Erwin Dijkgraaf)

Maurits Huisman en zijn buurman Johan uit de wijk RijswijkBuiten zijn ontzettend blij. Voor hen en de buurt gaat een lang gekoesterde wens in vervulling: er komt een extra bushalte voor lijn 61 in RijswijkBuiten.

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag is een overeenkomst aangegaan met vervoersbedrijven EBS/HTM om dit te realiseren. Deze week zijn zij naar buiten gekomen met een nieuwe dienstregeling voor 2024. Daar is de extra halte in meegenomen. Wethouder Van de Laar (Mobiliteit) vertelt: “Voor de bereikbaarheid en leefbaarheid is het belangrijk dat er meer openbaar vervoer in Rijswijk Buiten aanwezig is. Ik ben ontzettend blij dat het gelukt is een extra bushalte te regelen.”

Extra halte noodzakelijk

Vorig jaar startten inwoners een online handtekeningenactie voor een extra bushalte in RijswijkBuiten. Op dit moment rijdt bus 53 over de Lange Kleiweg en heeft bus 61 maar één halte in RijswijkBuiten. Met de minister van Infrastructuur & Waterstaat is in november overeengekomen dat er geld gereserveerd wordt voor een citysprinter station in Pasgeld-West.

Juiste plek

De nieuwe bushalte komt ter hoogte van het Wilhelminapark en het nieuwbouwproject Buitenpoort. De gemeente gaat nu op zoek naar de juiste plek. De halte zal pas gemaakt kunnen worden, zodra de werkzaamheden bij de Prinses Beatrixlaan voorbij zijn. Hier wordt gewerkt aan WarmteLinq, een gasleiding van de Gasunie en enkele bouwwerkzaamheden.