Don Bosco Rijswijk gaat de strijd aan met lege broodtrommels

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Don Bosco )

Kinderen gaan met honger naar school. Dat constateren de sociaal werkers van Don Bosco Rijswijk. Steeds vaker zien zij dat kinderen in de pauze van school of tijdens vakantieactiviteiten geen goede lunch mee krijgen. Daar komt nu verandering in: Don Bosco start het Lunch Loket.

Dankzij de bijdrage van verschillende fondsen kan Don Bosco een aantal gezinnen gaan ondersteunen. Dit doen zij praktisch, door wekelijks een pakket samen te stellen waarmee de broodtrommel elke dag gevuld kan worden. Maar het project gaat verder dan dat: het probleem zal worden aangepakt bij de kern. Elk gezin dat in aanmerking wil komen voor het Lunch Loket, komt op gesprek bij de sociaal werker. Daar wordt gekeken naar de oorzaak van het probleem. Samen met het gezin wordt gekeken naar een mogelijke oplossing. Het accepteren van en samenwerken met hulpverlening is een voorwaarde om aan het project mee te doen.

Resa Nabibaks, sociaal werker: “Het is pijnlijk om te zien hoe kinderen met honger op school zitten. Met een lege maag kan een kind niet concentreren, en dus niet leren. Ik zie het als een kans om deze gezinnen te helpen, maar vooral om direct de lege magen te vullen. Dit kan zo niet langer.”

Wil een gezin in aanmerking komen voor het project, kan men mailen naar ikdoemee@donboscorijswijk.nl. Vermeld daarbij naam, telefoonnummer, adres, school en het aantal kinderen in de basisschoolleeftijd. Het project is specifiek voor kinderen op de basisschool. Het Lunch Loket is mogelijk dankzij bijdragen van Kleine Armoede Hulp, het Armoede Fonds, het St. Nicholaas Gasthuis en de Vincentius Vereniging.

Voor meer informatie over Don Bosco en de (gratis) activiteiten voor jeugd en jongeren, kijk op www.donboscorijswijk.nl