Klok tikt steeds sneller, maar nog geen duidelijkheid over toekomst Don Bosco

Nieuws
De locatie van Don Bosco aan het Julialaantje moet per 1 september sluiten.
De locatie van Don Bosco aan het Julialaantje moet per 1 september sluiten. (Foto: Kees Franken)

Met nog maar drie en een halve maand te gaan voor de opzegging van het huurcontract, is er nog steeds geen duidelijkheid over de toekomst van Don Bosco Rijswijk aan het Julialaantje. Het jeugdactiviteitencentrum is nog steeds in gesprek met de gemeente Rijswijk voor ondersteuning bij het vinden van een passende oplossing.

Er zijn diverse contacten gaande tussen Don Bosco, de pandeigenaar en ook de gemeente Den Haag, aangezien veel kinderen uit het Haagse stadsdeel Laak gebruik maken van de faciliteiten van Don Bosco. De voortzetting van de activiteiten van het jeugdcentrum op de huidige locatie staat op het spel na de opzegging van het huurcontract van het pand waarin zij gevestigd zijn. De eigenaar heeft besloten het contract per 1 september 2024 te beëindigen.

Het college van de gemeente Rijswijk heeft besloten tot het vaststellen van een bestuurlijke opdracht om lopende activiteiten te bundelen en nieuwe mogelijkheden te verkennen. Een werkgroep is ingesteld, waarbij vertegenwoordigers van Don Bosco en/of de gemeente Den Haag kunnen aansluiten indien nodig. De verkenningen richten zich op twee sporen. Enerzijds wordt gezocht naar een nieuwe geschikte locatie, waarbij de voormalige locatie van voetbalclub Juventas als potentiële optie wordt onderzocht. Anderzijds wordt gekeken naar mogelijkheden om de activiteiten voort te zetten, al dan niet in afgeslankte vorm op de huidige locatie.

Zelf verantwoordelijk

Het gemeentebestuur benadrukt dat Don Bosco zelf eerstverantwoordelijke is voor het vinden van een oplossing, waarbij de gemeente ondersteunend zal zijn. De gemeenteraad zal regelmatig op de hoogte worden gehouden van de voortgang van de werkzaamheden en vorderingen van de werkgroep.

Rijswijkse parel

Wethouder Gijs van Malsen benadrukt het belang van Don Bosco voor Rijswijk: “Don Bosco is een Rijswijkse parel die wat ons betreft niet verloren mag gaan. Voor veel Rijswijkse kinderen is het een soort tweede thuis. We gaan ons best om Don Bosco te helpen met het vinden van een geschikte locatie.”