Gunstige loting mannen Rijswijksche Hockey Club in bekertoernooi

Sport
Stan Glenn, doelman van RHC met Schotse roots, en met een niveau dat de Eerste klasse ontstijgt, bracht vrijdag tegen Zoetermeer het fanatieke thuispubliek weer in verroering door enkele uitstekende reddingen te verrichten.
Stan Glenn, doelman van RHC met Schotse roots, en met een niveau dat de Eerste klasse ontstijgt, bracht vrijdag tegen Zoetermeer het fanatieke thuispubliek weer in verroering door enkele uitstekende reddingen te verrichten. (Foto: Kees Franken)

De mannen van de Rijswijksche Hockey Club hebben maandagavond gunstig geloot voor de achtste ronde van het nationale bekertoernooi om de Silver Cup. Op het bondsbureau in Utrecht kwam maandagavond voor RHC als tegenstander Mixed Hockey Club Warande uit het Noord-Brabantse Oosterhout uit de koker.

Door: Peter Petit

De wedstrijd in de 8e ronde (kwartfinale) wordt op het complex van Warande afgewerkt op vrijdagavond 3 mei. Warande speelt één klasse lager, de 2e klasse, één klasse lager dan het in de 1e klasse uitkomende RHC. De Brabanders voeren momenteel de ranglijst in deze competitie en zijn dan ook grote kandidaat om volgend seizoen eveneens in de Eerste klasse uit te komen. Voor Warande is deze wedstrijd een unicum in het bestaan, nog nooit brachten de Oosterhouters het zo ver in de nationale bekerstrijd voor teams van de Eerste tot en met Vierde klasse. RHC schopte het vorig jaar nog tot de finale waarin het uiteindelijke de meerdere moest erkennen van Helmond, dat dit kunststukje dit seizoen niet kan herhalen, zij zijn inmiddels uitgeschakeld in de bekerstrijd. RHC bereikte de kwartfinale door vrijdagavond op eigen terrein de buren van Zoetermeer met 2-1 uit te schakelen, mede dankzij fenomenaal keeperswerk van Stan Glenn. Warande was eigen huis met 4-1 te sterk voor Goirle. Slechts twee Tweede klassers slaagden erin zich te plaatsen voor de laatste acht, naast Warande bereikte ook Hockeyclub CM uit Arnhem de kwartfinale.