Aldi Herenstraat sluit zondag voor verbouwing

Winkelen
De Aldi aan de Herenstraat krijgt na de verbouwing een twee keer zo groot oppervlak.
De Aldi aan de Herenstraat krijgt na de verbouwing een twee keer zo groot oppervlak. (Foto: Archief/RH)

Veel lege plekken in de schappen van de Aldi-vestiging in de Herenstraat in Oud Rijswijk. Navraag leert dat dit filiaal op zondag 16 oktober om 17.00 uur de deuren sluit voor bijna twee maanden. 

Door Robert Heijdemann

Aldi gaat verbouwen en uitbreiden. Het leegstaande winkelpand ernaast komt erbij. Op vrijdag 9 december om 8.00 uur heropent de vernieuwde en dubbel zo grote Aldi dan opnieuw haar deuren.

Geen chocoladekoekjes

“Ik kom voor chocoladekoekjes en paprika-ribbelchips, maar die zijn er niet meer”, vertelt Ellie. Zij woont op de Rembrandtkade en gaat nu met alleen vijf bananen naar huis. Voorlopig zal Ellie naar een ander filiaal moeten.

Oude wens

De Aldi in de Herenstraat staat - voor een winkel - op een prima locatie. Veel mensen komen hier langs naar het winkelcentrum of naar de tramhaltes op de Haagweg. De afgelopen jaren wilde het Aldi-concern de winkel graag uitbreiden. Die kans deed zich van de zomer voor toen de Blokker het naastgelegen winkelpand verliet.

Dubbel oppervlak

Op dit moment is de Aldi klein, veel weekaanbiedingen zijn niet verkrijgbaar en de wandelpaden zijn smal, zeker voor rolstoelers. In de nieuwe situatie wordt het effectieve winkelopervlak verdubbeld tot 601 vierkante meter. Wat betreft de opzet en indeling zal deze vestiging lijken op de Aldi aan de Laakkade bij de Laakbrug.

Parkeerruimte

De vernieuwde Aldi-vestiging gaat zeker meer klanten aantrekken. Op dit moment is het al moeilijk om met de auto te parkeren. Wat dat in de toekomst wordt is nog onduidelijk. Sharon, ze woont in Te Werve, pakt net haar fiets uit het rek naast de winkel. “Afgelopen jaren kwam iedereen toch al lopend of met de fiets. Dat zal niet veel anders worden”. Zelf geeft ze aan de komende tijd naar de Aldi in de Megastores te gaan.