MAKADO winkelcentrum Schagen wordt vernieuwd en uitgebreid: meer parkeerplaatsen, mooiere entrees, meer (vers-)winkels en een versplein van

Algemeen

Logisch gevolg van de nieuwe entree aan de Nieuwstraat is de verhuizing van de AH-supermarkt, die met 2400 m2 bijna twee keer zo groot wordt dan nu, vertelt Jourik Pos van winkelcentrumeigenaar Makado Schagen BV. ,,Die schuift op naar de noordkant van Makado en erboven komen extra parkeerplaatsen’’, vervolgt Pos. ,,De capaciteit op de het dek verdubbelt daarmee van 280 naar ruim 550 plaatsen. De huidige entree van het parkeerdek wordt verplaatst. Meer naar links als je ervoor staat. Dat is fase twee, want de uitbreiding aan ’t Vosje is al zo goed als klaar.’’Daar tegenover staat dat het huidige parkeerpleintje, met 150 parkeerplekken op de begane grond, komt te vervallen na de uitbreiding van het Makado Centrum. Pos: ,,Daar komt een gezellig verblijfspleintje en een klein complex met winkelruimtes en en daar bovenop veertien appartementen.’’Architectenbureau Rijnboutt uit Amsterdam heeft rekening gehouden met, zoals Pos zegt, ’het stadsweefsel van Schagen’. ,,Onze ambitie is om winkelcentrum Makado daarin te integreren. Mensen moeten graag naar Schagen komen en daar langer verblijven. Vandaar dat we blij zijn met het versplein en de markthal, met uitsluitend verswinkels en sfeervolle terrasjes.’’Een en ander zal volgens Pos ook leiden tot de komst naar Schagen van bedrijven van landelijke allure. ,,Namen kan ik nog niet noemen. Maar er komen echt een een paar namen, ie tot de verbeelding spreken. Maar de grootste kracht van Makado zijn en blijven toch de plaatselijke toppers.’’Zoals er ook winkels van gedaante en mogelijk plek zullen wisselen. ,,En tijdens de verbouwing begint, gaan bestaande winkeliers vermoedelijk ook naar zichzelf kijken. Na tien jaar wachten op groen licht willen sommigen hun zaak nu opknappen. En het zal me niet verbazen als er ondernemers zijn die groter of kleiner willen. Over al dat soort zaken moeten we nog met de huurders in gesprek,’’, besluit Pos.

(Bron NHD) SCHAGEN- Een markthal met een versplein van mediterrane allure op een dominante plek. Dát wordt de nieuwe trekpleister van het Makado Centrum in Schagen, dat een nieuwe hoofdentree krijgt op de plek waar nu nog de magazijnen van de Albert Heijn-supermarkt staan. Vrijdagavond zijn de plannen gepresenteerd in Slot Schagen. Het winkelcentrum gaat er na een flinke verbouwing en uitbreiding over een jaar of twee totaal anders uitzien. Alle bestaande Makado-ingangen worden vernieuwd, plafonds worden hoger en lichter, en het centrum wordt met 3500 vierkante meter uitgebreid naar in totaal 17.000 vierkante meter vloeroppervlak.