Boeren en tuinders pakken uit met kerst in Noord-Holland

Algemeen
Melvin van Hurck (eigenaar Jonge Prins) en Paul van den Berg (leliekweker 't Zand) doen mee aan de bezorgacties.
Melvin van Hurck (eigenaar Jonge Prins) en Paul van den Berg (leliekweker 't Zand) doen mee aan de bezorgacties. (Foto: Martijn van den Berg)

SCHAGEN - Op 18 en 19 december pakken boeren en tuinders in Noord-Holland uit met kerst. Zo worden er in en rondom Schagen, Hollands Kroon ,Schermer en Beemster, Venhuizen, Twisk, Aalsmeer en De Kwakel en op Texel diverse sfeervolle activiteiten georganiseerd om voor een lichtpuntje te zorgen in deze moeilijke coronatijd. LTO Noord faciliteert het initiatief.

Denk aan verlichte boerderijenroutes, puzzeltochten, en gezellig aangeklede boerenerven om bijvoorbeeld te genieten van lekkere streekproducten en om lokaal je kerstboodschappen te doen. Er is van alles te zien en te beleven op het verlichte platteland. In de omgeving van Schagen kan het ook zomaar zijn dat de maaltijd die je bij een lokaal restaurant hebt besteld, wordt bezorgd door een verlichte tractor. 

Lichtpuntje

Nico Verduin, regiovoorzitter LTO Noord regio West: ‘Met deze kerstactie bieden we als agrarische sector een lichtpuntje voor burgers en consumenten en we kunnen tegelijkertijd laten zien hoe mooi de agrarische sector is en wat we voor de maatschappij willen betekenen. Dag in dag uit zorgen boeren en tuinders voor ons dagelijkse eten en drinken. Dat we kunnen genieten van bloemen en planten in huis en van een groene leefomgeving. Producten waar we allemaal van genieten. Juist tijdens deze feestdagen.’

Benieuwd wat er in Noord-Holland wordt georganiseerd? De actie wordt uiteraard geheel coronaproef en volgens de RIVM-richtlijnen georganiseerd. Op Boeren en tuinders pakken uit met kerst zie je in één oogopslag wat er in jouw buurt wordt georganiseerd en kun je je eenvoudig aanmelden. 

Waar is wat te zien en te doen

Schagen: Trekkers bezorgen eten van restaurants aan huis. boeren doen dit om de horeca een hart onder de riem te steken en zo maken zij ook ook de verbinding van boer tot burger in de meest letterlijke zin.

Hollands Kroon: Verlichte boerderijenroutes. Deelnemers kunnen een van 4 routes in de gemeente rijden langs verlichte boerderijen, met informatie via een speciale app.

Niedorp en t’ Veld: Kerst-drive-through. Deelnemers halen op de route producten op die door onze telers en kwekers zijn geproduceerd. Op deze speciale drive-through route is er tussen de verschillende pick-up punten van alles te zien en te beleven.

Anna-Paulowna, Wieringerwaard & Breezand: Kerst-drive-through. Deelnemers halen op de route producten op die door onze telers en kwekers zijn geproduceerd. Op deze speciale drive-through route is er tussen de verschillende pick-up punten van alles te zien en te beleven.

Wieringermeer en Wieringen: Kerst-drive-through. Deelnemers halen op de route producten op die door onze telers en kwekers zijn geproduceerd. Op deze speciale drive-through route is er tussen de verschillende pick-up punten van alles te zien en te beleven.

Afbeelding