Live in Krabbendam

Algemeen
DYLAN80.
DYLAN80. (Foto: aangeleverd)

KRABBENDAM - Met enige regelmaat worden er in de schuurkerk van Krabbendam lezingen en optredens georganiseerd ter ondersteuning van de activiteiten van stichting Krabbendammer Erfgoed. 

Op vrijdag 30 september komt DYLAN80 naar Kerkpad 15 te Krabbendam voor een intiem concert. Een paar weken later, op zaterdag 15 oktober, speelt het West-Friese Jadenk haar 30-jarig jubileumconcert. Dit concert wordt geregistreerd voor hun nieuwe album ‘Jadenk - Live in Krabbendam’. 

Optredens

De schuurkerk van Krabbendam wordt geopend door het alombekende DYLAN80. Als hommage aan legendarische singer/songwriter Bob Dylan, tourt dit muzikale gezelschap al enige tijd door het land. Op vrijdag 30 september doen zij Krabbendam aan. Naast onbekende liedjes uit zijn beginperiode als troubadour worden natuurlijk ook bekende songs als ‘All along the Watchtower’, ‘Forever Young’ en ‘Like a Rolling Stone’ gespeeld. Met een basis van basgitaar, piano, drums, veel zang en gitaren, mondharmonica, dwarsfluit, saxofoon en daarbij een keur aan andere exotische instrumenten is het een programma om naar uit te kijken. In de schuurkerk van Krabbendam ben je altijd dicht bij de muziek! 30 september is de aanvang 20:00 uur, de entree bedraagt 15,- euro.

Jadenk! begon vorige eeuw tijdens de onstuimige herfst van 1989 en niet lang daarna werd het repetoire per tjalk over de voormalige Zuiderzee verscheept. Deze zogenaamde ‘Jadenk-toerneedenk’ trok in 1991 en 1993 langs de Friese westkust. Gevolg was dat de muziek in latere jaren doordrong in het Gooi, op de Hoge Veluwe en verder landinwaarts tot aan de grote rivieren. Zes muzikanten vermengen hun inspiratiebronnen in eigen composities en arrangementen. ‘JADENKmuziek’ blijft semi-akoestisch, muzikale invloeden komen voort uit jazz, Zuid-amerikaanse volksmuziek, de natuur, mensen, Oost-europese volksmuziek, landstreken en eten. De aanvang 15 oktober is 20:00 uur, de entree bedraagt 10,- euro.

Reserveren

Reserveren kan via www.krabbendammererfgoed.nl of stuur een mail naar booking@krabbendammererfgoed.nl.

Jadenk!