‘Met ons vakkundige team willen we iedereen helpen’

Algemeen
Natasja en Karla reiken de prijs uit.
Natasja en Karla reiken de prijs uit. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Een hartverwarmende kerstactie, zo kun je de prijsvraag omschrijven die Woninginrichting ‘Aanhuis.nl’ uit Schagen organiseerde. Bestaande klanten van het afgelopen jaar konden een brief schrijven waarom hun vriend, kennis of familielid een woonkamer make-over verdient. Aanhuis.nl Schagen koos hieruit één winnaar die een complete woonkamer metamorfose krijgt. De actie tovert een glimlach op het gezicht van het personeel: “We willen iets goeds doen vanuit een gemeenschapsgevoel.” 

Bij Aanhuis.nl Schagen staat persoonlijke aandacht op nummer één. In de decembermaand stuurde het bedrijf alle klanten een kerstkaart met kersthanger, als blijk van waardering. De klanten konden hun naam en telefoonnummer op de hanger noteren en deze persoonlijk in de kerstboom in de winkel komen ophangen. Tien personen wonnen een mooi kerstcadeau. Het bleef echter niet enkel bij het winnen van een kerstcadeau, want Aanhuis.nl Schagen wilde meer doen voor de maatschappij.

Gemeenschapsgevoel 

“We vroegen onze klanten of zij iemand wilden voordragen die het niet breed heeft en het echt verdient om een gratis make-over te krijgen,” vervolgt Karla van Aanhuis.nl Schagen. Daarop werd het bedrijf overspoeld met leuke reacties. Elke brief was verschillend van inhoud want geen verhaal was hetzelfde. Uit alle brieven werd één winnaar gekozen. “We zijn blij dat we ons steentje hieraan konden bijdragen,” vertelt eigenaar Dimitri. 

Karla en twee andere collega’s broedden al langer op dit idee. Tijdens een vergadering kreeg het vorm. “De insteek was dat we graag iets wilden doen voor een ander. Zelf hebben we genoeg, waarom zou je dat niet willen delen?” aldus Dimitri. De winnares kon het niet geloven toen ze hoorde dat ze gewonnen had. “Ze was totaal overrompeld en onwijs blij, daar werden wij ook weer vrolijk van. Binnenkort gaan we met de winnares en degene die haar heeft voorgedragen om tafel.” Een actie met alleen maar opgetogen gezichten. 

Een huis is een thuis

De winnares liep in maart 2020 Covid op en kon niet aan het werk. Met haar positieve instelling probeerde ze weer aan het werk te gaan, maar ze werd al snel teruggefloten. Nog altijd kampt ze met klachten die horen bij Long Covid. De winnares zit sindsdien thuis. Aanhuis.nl Schagen zag dit als een mooie kans om haar woning een make-over te geven. “Ze is veel thuis, dus haar huis moet als haar thuis voelen. Je woonkamer moet voor een stukje ontspanning zorgen en dat gaan wij voor haar creëren.”

Wanneer het project gaat starten is nog niet duidelijk, de planningen worden nu uitvoerig doorgenomen. 

Moodboard maken: niets is te gek

Ontzorgen

De stylisten vragen nieuwe klanten altijd om een moodboard te maken met al hun wensen. Aan de hand daarvan bedenken ze een stijl. “Tijdens het proces staat de persoonlijke benadering voorop. We zijn allemaal vakidioten. We zitten al jaren in dit vak en als team versterken wij elkaar. De een doet meer met stylen en de ander is meer gericht op de technische kant.”

Aanhuis.nl Schagen doet alles om de klant te ontzorgen. Vind je het bijvoorbeeld lastig om een moodboard samen te stellen? Geen probleem! “In de winkel hebben we veel inspiratieborden, je kunt het zo gek niet bedenken of wij kunnen dit realiseren. We lopen niet weg van uitbundige ideeën, dat maakt ons werk juist zo leuk!” Soms worden er tijdschriften op tafel gelegd en worden alle leuke dingen eruit gescheurd en geknipt. Een andere keer werken ze vanuit een Pinterestbord. Niks is ons te gek.” Als we door de winkel struinen maken we een levend moodboard. We pakken vloer- en gordijnstalen, verfkleuren, raambekleding en behang. Zo visualiseren we een idee.”

Een ding is zeker, het doet de mensen van Aanhuis.nl Schagen goed een ander blij te kunnen maken. Het bedrijf is dé nummer één op het gebied van het compleet inrichten van elke woning. De klant wordt niet alleen geholpen met deskundig advies en inspiratie, maar er wordt ook werk uit handen genomen. Vlot, recht door zee en vakkundig. Met een groot hart voor ieders interesses. 

Zie ook: https://www.woninginrichting-aanhuis.nl/winkels/schagen/..


Moodboard maken.