Sam Strijbis uit Dirkshorn verdedigt nationale titel

Algemeen
Sam Strijbis is er klaar voor.
Sam Strijbis is er klaar voor. (Foto: Rob Duin)

DIRKSHORN - Sam Strijbis (22) uit Dirkshorn doet opnieuw mee met het Nederlands kampioenschap voor mbo-studenten: Skills Heroes. Hij verdedigt zijn titel sanitaire- en verwarmingstechnicus van vorig jaar. Sam volgt zijn mbo-opleiding bij het Horizon College en IW Noord-Holland in Heerhugowaard. Het Nederlands kampioenschap wordt 23 en 24 maart in de RAI in Amsterdam gehouden.

Sam Strijbis doet voor de derde keer mee. Vorig jaar werd hij Nederlands kampioen sanitaire- en verwarmingstechnicus. De eerste keer eindigde hij als vijfde. Bij een internationale wedstrijd in Polen behaalde Sam vorig jaar zilver. Hij heeft dus al enige ervaring met de Skills-wedstrijden. ‘Vorig jaar had ik niets te verliezen en nu mag ik mijn nationale titel verdedigen, dat is best spannend. Dit jaar komt de techniek van de warmtepomp aan bod tijdens de wedstrijd en dat maakt het uitdagend. Ik heb er weer zin in, op naar de RAI!’

Als Sam opnieuw Nederlands kampioen wordt kan hij afgevaardigd worden naar het Europees kampioenschap in de Poolse stad Gdansk. Dat vindt in september plaats.

Mbo-toppers

In totaal doen negen studenten van het Horizon College mee met het Nederlands kampioenschap voor mbo-studenten. De wedstrijden worden georganiseerd door WorldSkills Netherlands. Per finale strijden acht mbo-studenten om de nationale eer. De studenten die zich gekwalificeerd hebben behoren tot de mbo-toppers in hun vakgebied. De studenten volgen hun opleiding bij het Horizon College, met locaties in Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn en Purmerend.