Stichting Therapiehond Nederland zoekt naar...

Nieuws
Therapiehond Kaelynn met haar dochter Yaira - therapiehond in opleiding.
Therapiehond Kaelynn met haar dochter Yaira - therapiehond in opleiding. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Stichting Therapiehond Nederland leidt honden op om ingezet te worden voor therapie in verzorghuizen en op scholen. Momenteel worden de honden opgeleid op een veld in Tuitjenhorn, maar deze locatie mag slechts tijdelijk gebruikt worden. De stichting is daarom op zoek naar een ander, permanent trainingsveld in de omgeving van Schagen. Jouw hulp kunnen ze daarbij goed gebruiken.

Zoektocht

Trainster mevrouw A. Balk mag tijdelijk gebruik maken van het veld, maar liever heeft de stichting een permanent trainingsveld. Er wordt gezocht naar een veld ter grootte van ongeveer 1800 vierkante meter, het liefst met een ruimte voor de opslag van materialen, een toilet en/of keukentje. De stichting kan zo nog vele honden opleiden tot therapiehond en schoolhond, die op hun beurt vele bewoners en kinderen blij maken. Ideeën voor een nieuw terrein kunnen worden gestuurd naar: acmheijnen@kpnmail.nl.

Stichting Therapiehond Nederland

Stichting Therapiehond Nederland zet zich er voor in om therapiehonden en hun begeleiders op te leiden. “Wij hebben allemaal een groot hart, groot empathisch vermogen én een grote liefde voor de hond en de doelgroepen waar wij ons voor inzetten”. De opgeleide combinaties werken met name in de ouderenzorg en in het onderwijs. De stichting is klein, maar brengt geheel belangeloos vele grootse en mooie momenten voor de bewoners en leerlingen. Naast de fijne knuffelmomenten, worden er ook oefeningen gedaan met de hond. Denk aan oefeningen op sociaal gebied (het maken van contact), het bieden van zintuigelijke ervaringen en het stimuleren van lichamelijke activiteiten.